Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Boris Meluš: Všetci sme hviezdny prach

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Grafický dizajnér Boris Meluš má rád rozmanitú prácu, robí grafický dizajn kníh, niektoré sám vydáva, venuje sa architektúre aj dizajnu výstav (napríklad Uchovávanie sveta v SNG). 

Teraz sa však už niekoľko mesiacov venuje najmä Nadácii Cvernovka.

Nemám rád termíny.

Nemohol by som robiť noviny, ísť pravidelne do tlače bez ohľadu na to, či už to stihlo vykvasiť. Knižky to umožňujú. Iste, termíny treba, taká výstava sa nedá posunúť, ale knižka tu ostane v priestore možno aj desať rokov, ak sa dá vylepšiť, tak ten týždeň hore-dolu... Monogramistu sme robili dva roky a myslím, že na tej knižke cítiť, že je dobre uležaná. Dizajn musí súznieť s obsahom, dizajnér to nemá len vyčačkať, ale hlavne ustrážiť ako celok, vybrať papier, väzbu, písmo, nastaviť proporcie a rytmus a obsah už potom ide aj sám. Autorské ego slúži ako strážca kvality, pokiaľ sa presadzuje v dobrých veciach, stráži, aby sa do knihy nedostali zbytočné, prekonané veci, ktoré niekedy chce zadávateľ.

Moje dve najväčšie neresti sú nedochvíľnosť a vorkoholizmus.

V tejto kombinácii! Ako riešime Cvernovku, musel som sa trošku vycvičiť, dodržiavať štábnu kultúru, ale máme tam jedného, čo chodí ešte neskôr.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite