Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba

.časopis .lifestyle

treba spoznávať; treba sa rozlúčiť; treba čítať; treba pochodovať; treba sa pozerať v telke

TREBA SPOZNÁVAŤ
albánsku pohostinnosť

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám režisérka Alena Lelková rozprávala, ako sa v lete s rodinou zbalí a idú sa niekam túlať. Boli už na Balkáne v Čiernej Hore a dva roky po sebe spoznávali Albánsko. To odporúča do pozornosti ako dovolenkovú destináciu aj nám. Prečo? „Je to krajina, kde si hostí vážia, nie sú iba kúpna sila, ktorá tam necháva peniaze. Neviem, ako je to v turistických destináciách na plážach, tie nevyhľadávame, chodíme do hôr, stretávame sa s obyčajnými ľuďmi, ktorí majú v sebe zakorenený starý poriadok, za hosťa preberú zodpovednosť, ručia za jeho šťastie. Odporúčam ísť niekde na juh, od polovice dole, hore už vznikajú mrakodrapy a mestá na kúpanie.“

TREBA SA ROZLÚČIŤ
s Cvernovkou vo veľkom štýle!

Šiesty-, a žiaľ, poslednýkrát sa prvého mája dvere Cvernovky otvoria pre verejnosť a ponúknu prehľad toho najlepšieho, čo sa v nej deje a dialo počas jej existencie. V čase od 10.00 do 20.00 hodiny miestni umelci a obyvatelia Cvernovky ochotne ukážu svoje práce, pracoviská aj obývačky a postarajú sa aj o občerstvenie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite