Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA VIDIEŤ
Svieži pohľad na Čechova

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám režisér Marián Amsler odporučil do pozornosti absolventské predstavenie študentov VŠMU Hostel Tchekhov v divadle LAB tento pondelok. Nie preto, že to on sám režíroval, ale kvôli študentom. „Vždy ma vie nadchnúť práca s mladými ľuďmi. Tá energia! Mesiac sme intenzívne skúšali, naladili sme sa na spoločnú vlnu humoru aj práce. Keď som študoval ja, robili sa klasiky, pedagógovia to nepustili, pokiaľ to nebolo podľa ich predstáv. Toto je svojský a svieži pohľad na Čechova, na klasiku, tancuje sa tam, ide o prepojenie činoherného a pohybového divadla. Vidieť, ako sa to posunulo, ako sú všestranne nadaní.“

TREBA PRIVÍTAŤ
jar klasickou hudbou

V Trnave až do 12. júna prebieha 48. ročník festivalu klasickej hudby Trnavská hudobná jar. Koncerty komornej hudby si budú môcť poslucháči vypočuť v Zrkadlovej sieni Divadla Jána Palárika. Práve tam sa túto nedeľu uskutoční druhý z koncertov festivalu – klavírne kvinteto (Z. Biščáková a Mucha quartet) s pôsobivým programom klavírnych kvintet 20.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite