Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bodka Milana Lasicu

.milan Lasica .časopis .osobnosti

Počúvam televíziu jedným uchom. Počúvam, ale nedívam sa. Mám inú robotu. A počujem, že parlamentná opozícia chce odvolať ministra koalície. Počujem ako zástupca opozície uvádza dôvody odvolania.

Počúvam televíziu jedným uchom. Počúvam, ale nedívam sa. Mám inú robotu. A počujem, že parlamentná opozícia chce odvolať ministra koalície. Počujem ako zástupca opozície uvádza dôvody odvolania.
Potom počujem, ako minister, ktorého chcú odvolať, hovorí, že sa teší, ako sa ukáže, že zakomplexovaný zástupca opozície klamal, keď tvrdil, že on, minister, má nadštandardné kontakty s nejakým mafiánom. To všetko sa mi zdá normálne a logické. Jedni chcú ministra odvolať, druhí ho chcú podržať. Tak nejako to má byť. Pamätám sa, ako dnešná vládnuca strana chcela niekoľkokrát odvolať celú predošlú vládu. Taká je parlamentná politika. A tu zrazu, čo to počujem? Ženský hlások. Nepatrí nijakej političke, tých nie je toľko, aby ich človek nepoznal podľa hlasu. Asi patrí nejakej hovorkyni. A hovorkyňa hovorí, že návrh na odvolanie ministra neprejde, lebo opozícia nemá dostatok hlasov. Ešte stále je to v poriadku. A vtom hovorkyňa dodáva, že sa tak prejavila opozícia v plnej nahote. Tá veta je úžasná. Pravdaže, netreba ju brať doslovne.
Hoci – ani to by nebolo márne. Predstavte si parlament, sedia tam všetci /aj predseda SNS/ ale poslanci SDKÚ, KDH a SMK sú nahí. Nič strašné by sa nestalo, zasadania parlamentu sa vysielajú v televízii hlboko v noci, takže deti už dávno spia. Okrem toho nahí poslanci opozície sedia v laviciach, takže v podstate nič chúlostivé nie je vidieť. Sedia za svojimi notebookmi. Ich zástupcovia v predsedníctve parlamentu sedia na tribúne tiež nahí. Podpredsedníčka parlamentu sa červená a úkosom sa pozerá na nahého kolegu, ktorý sedí vedľa nej. Ten sa tiež červená, ale nie z názorových dôvodov. Napätie sa stupňuje. Po chvíli to nevydrží s nervami poslankyňa koalície a s výkrikom „To sa nedá vydržať!“ vstane a v momente je vyzlečená. A o pár sekúnd je nahý celý parlament. Vzácna chvíľa uvoľnenia. Vyzerá to ako vzájomné porozumenie, nemôže to trvať dlho a vytryskne pieseň. Tri dni ma naháňali, až kým na nezvolili. Krásna predstava. Realita je, pravdaže, iná. Hovorkyňa povedala, že opozícia sa prejavila v plnej nahote, lebo chce dať návrh na odvolanie koaličného ministra. Zrejme to má hovorkyňa opozícii za zlé. Asi sa, podľa nej, opozícia takto správať nemá. Asi by mala dotyčného ministra pochváliť za čokoľvek, čo urobil. Asi by mala chváliť celú koalíciu každý deň v parlamente a v médiách. Asi by nemal odstúpiť minister, ale opozícia. Takto to, pravdepodobne, myslela hovorkyňa. Pretože som sa na televíziu nedíval, iba som počúval, neviem, či bola nahá, alebo mala na sebe aspoň nejaké logo.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite