Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA DÝCHAŤ
v klimatických kúpeľoch

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám Košičan Ľuboš Lorenz prezradil, prečo má byt v kúpeľoch Štós: „Chcel som si tam realizovať vlastné predstavy o bývaní. Navyše mám astmu a tam sa lieči astma, takže to bol posledný impulz na kúpu. Neveril som tomu veľmi, dosť kašlem na svoj zdravotný stav, zanedbávam ho, ale odkedy tam mám byt, hoci sa tam nezdržujem stále, už nemám problémy s dýchaním. To sú čisto klimatické kúpele, ľudia tam chodia dýchať. Vraj je to lepšie ako Vyšné Hágy.“ Hoci najdôležitejšia pre liečenie dýchacích ciest je nadmorská výška okolo 650 m. n. m a lesopark, kúpeľnú liečbu tu môžete doplniť speleoterapiou v blízkej Jasovskej jaskyni.
www.kupele-stos.sk

TREBA NAKŔMIŤ
baktériu plastom

Na svete sa vyprodukuje približne 311 miliónov ton plastu, veľká časť z toho sú obaly ako PET fľaše, z ktorých sa len veľmi malé množstvo recykluje, na smetisku sa však rozkladajú veľmi pomaly, trvá to asi 450 rokov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite