Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlado Janček: Mám päť gitár. Nepredám. Nepožičiavam.

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Básnik, textár, prekladateľ, DJ Galaprogram a jeden z troch frontmanov kapely Saténové ruky, ktorá pred týždňom získala Rádiohlavu za debut roka aj cenu kritikov, ...

... Vlado Janček , má rád oranžovú farbu, ale nenosí ju denne, aby mu neprerástla cez hlavu.

Vyštudoval som dejiny umenia.

Pri podávaní prihlášky na vysokú to vyzeralo zaujímavo a keď som ten odbor začal študovať, úplne som mu na päť rokov prepadol. Ale napokon som zakotvil v reklamke. Peniazmi za vymýšľanie reklamy platím účty, a potom môžem všetky svoje ostatné projekty robiť nezávisle od grantov a kultúrnych inštitúcií. Z umenia ma najviac oslovujú avantgardy. Niektorí tvrdia, že tam sa začala skaza umenia. To je možné, potom ma baví sledovať skazu umenia.

Mám asi päť gitár.

Iba v rámci zdravého rozumu som zastavil ich ďalšie nákupy, ale keby som vyhral v lotérii, tak ich mám možno aj sto. Myslel som si, že si nájdem svoju gitaru, svoj zvuk, a tak to bude znieť na celý život. Ale teraz si na každý koncert môžem zobrať inú gitaru, podľa toho, na ktorú mám chuť, a zakaždým to potom znie inak. Pýtali sa ma, načo ich mám päť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite