Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pod lupou Petra Zajaca: Hra s poznačenými kartami

.peter Zajac .časopis .klub

Na Slovensku sa hrá politická hra s falošnými kartami. Nacionalistická SNS, ktorá bola po roku 1989 vo vláde iba dva razy, s Mečiarom a Ficom, sa zázračne stala „štandardnou pravic

Zmenila sa jej etatistická, centralistická, protieurópska a protinatovská podstata? Nezmenila. Len vybledla v porovnaní s kotlebovským extrémizmom. Štandardnú politickú stranu z nej však nevyrobil Fico, ale zostavovatelia virtuálnej vlády „reformnej pravice“, ktorá premaľovala pre svoje potreby vývesný štít SNS. Lenže SNS má svojou povahou a históriou neporovnateľne bližšie k Robertovi Ficovi, to len hrala s Richardom Sulíkom hru s poznačenými kartami a myšou v tejto hre nebol Danko, ale Sulík. Aj povolebná protioligarchická rétorika je pekná, ale vytvoriť bojovníka proti oligarchom z Borisa Kollára, označeného milovníkom meniacich sa právd Igorom Matovičom za „priateľa mafiánov, lepšieho ako mafiáni“, je naozaj veľké sústo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite