Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bodka Milana Lasicu

.milan Lasica .časopis .osobnosti

Aký je pôvabný populizmus lásky. Áno, populizmus. Ženám, ale aj mužom, treba hovorit to, co chcú pocut. Si celkom iná, ako všetky ostatné. Toto potrebuje žena. Jednoducho preto, lebo sa chce odlišovat. Nie v oblecení, móda je diktát, ktorý ženy rešpektujú na sto percent.

Aký je pôvabný populizmus lásky. Áno, populizmus. Ženám, ale aj mužom, treba hovorit to, co chcú pocut. Si celkom iná, ako všetky ostatné. Toto potrebuje žena. Jednoducho preto, lebo sa chce odlišovat. Nie v oblecení, móda je diktát, ktorý ženy rešpektujú na sto percent.
Žena sa chce odlišovat od ostatných žien v niecom dôležitejšom, v niecom hlbšom, v niecom, co sa nedá presne pomenovat, co nie je slovami celkom postihnutelné. Ale ženy trvajú na tom, aby ste práve toto nepomenovatelné pomenovali. V com som iná ako ostatné? Konkrétne! A kto to dokáže - vyhral. Vyhral natrvalo, lebo, tak sa ukazuje, je to grif, ktorý sa, ak je úspešný, dá opakovat niekolkonásobne. Pretože, úprimne, ani muž ani žena dnes už poväcšine neostávajú len pri prvom vztahu. Takže ak ste trafili na správny grif, môžete ho použit znovu.
S istým rizikom. Môže sa stat, že skúsená žena, ošlahaná vetrami vztahov, nenaletí. Povie, napríklad: ...to som už pocula. Alebo rovno: ...nenamáhaj sa. Co robit v takom prípade? Hádam najhoršie je trvat na svojom. Ale ja to myslím inak, ako tí predo mnou, myslím to úprimne. Aj tí pred tebou to hovorili, povie žena. Nastáva diskusia, ktorá nemá východisko. Diskusia, ktorá má ciel, celkom jasný, ba coraz jasnejší, ale cím dlhšie diskutujete, tým viac sa od ciela vzdalujete. S mužmi to ženy majú, podla mna, lahšie. Muži sú, verte ci nie, ovela samolúbejší. Naletia na akúkolvek lichôtku. Tá tvoja bujná hriva! S touto lichôtkou treba, pravdaže, opatrne. Ak má muž málo vlasov, môže lichôtka vyzniet ako irónia. A muži iróniu síce milujú, ale ak je na cudzí úcet. Ale skúsená žena nikdy neurobí takúto chybu. Iróniu zacne používat až po niekolkých rokoch manželstva, ked už prakticky o nic nejde. Na zaciatku vztahu sú naporúdzi iné možnosti. V živote som nezažila takú rýchlost, povie mužovi za volantom. Ten rastie, je to jeho pesnicka. Bud pridá plyn, alebo náhle prudko zabrzdí. Obe možnosti sú efektné. Chválit, chválit, chválit, to je najosvedcenejšia taktika. Nie je možné urobit chybu. Muž nemôže byt prechválený. Aj pri maximálnej chvále cíti, že sú tam ešte prípadné rezervy. Nepoznám muža, ktorý by nezniesol chválu a uznanie. Samozrejme, to najklasickejšie - s tebou mi bolo ako ešte s nikým! A to je to, po com túžia aj muži v politike. Pochvala, uznanie, obdiv. S vami nám je, ako ešte s nikým. A politik odpovie: robím to pre vás, nebyt vás, nie som tým, cím som. A to zase pocujeme radi my, volici. Politici nás zvádzajú. A ak vedia ako na to - sme ich. Vždy po štyroch rokoch sa môžeme rozíst. Výhoda parlamentného systému. Sklamali sme sa. A cakáme, kto nás zase zacne zvádzat. 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite