Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Médiá a rodina v Ružomberku

.časopis .ostatné

Len málokedy sa na Slovensku organizuje niečo svetové. A ak predsa takáto situácia nastane, väčšinou sa udeje v Bratislave. V septembri sa však niečo svetové udeje v Ružomberku. Ružomberok bude hostiť odborníkov z celého sveta na kongrese Rodina a médiá.

Len málokedy sa na Slovensku organizuje niečo svetové. A ak predsa takáto situácia nastane, väčšinou sa udeje v Bratislave. V septembri sa však niečo svetové udeje v Ružomberku. Ružomberok bude hostiť odborníkov z celého sveta na kongrese Rodina a médiá.

Účastníci kongresu budú počas troch dní v diskusiách a prednáškach riešiť vzťah rodiny a médií. Cieľom však nie je podporovať zaužívaný názor, že médiá majú na rodinu len negatívny vplyv. Pôjde skôr o alternatívne náhľady na prepojenie rodiny a médií. „Chceme poukázať na to, že rodina nie je prežitkom, ale že je schopná postaviť sa nebezpečenstvám vyplývajúcim z  konzumnej postmodernej spoločnosti,” vysvetľuje riaditeľ sekretariátu kongresu Imrich Gazda. „Kongres sa pokúsi nájsť odpoveď na otázku, či sú v súčasnosti médiá pre rodinu ohrozením alebo prínosom. A či je možné vzťah týchto spoločenských inštitúcií nastaviť tak, aby smeroval k celospoločensky želateľnému prospechu,” dodáva hovorca kongresu Lukáš Marťák.

Kongres má napomôcť najmä celospoločenskú diskusiu o médiách a rodine na Slovensku. Účasť prisľúbil podpredseda vlády Dušan Čaplovič, europoslankyňa Anna Záborská i predseda Rady KBS pre rodinu a mládež Milan Chautur. Zo svetových odborníkov prídu prednášať a diskutovať zástupcovia zo štrnástich štátov z celého sveta. Z Vatikánu prisľúbili účasť predsedovia Pápežskej rady pre rodinu a Pápežskej rady pre spoločenské komunikačné prostriedky. Okrem toho do Ružomberka príde aj arcibiskup Claudio Maria Celli, kardinál Ennio Antonelli a aj jedna zo zakladajúcich členiek kongresov o rodine Mercedes Wilson.
Kongresy zamerané na rodinu sa konajú už štyridsať rokov. Miesto vyberajú organizátori, ktorými sú nadácia Famille de Demain z Bruselu, ktorá spolupracuje s European Federation for the Family so sídlom v Zurichu a World Organisation for the Family z Washingtonu, DC. Tento rok si vybrali Katedru žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Kongres sa uskutoční od piateho do siedmeho septembra.

Autorka je študentka.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite