Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.do pozornosti (18. – 24. 8. 2008)

.vladimír Potančok .časopis .hudba

VÝSTAVA LADISLAV  BIELIK
PONDELOK – NEDEĽA 18. – 24. AUGUST
Na Šafárikovom námestí v Bratislave si môžete každý deň pozrieť tvorbu fotografa Laca Bielika, ktorého „muž s odhalenou hruďou pred okupačným tankom“ sa stal symbolom odporu voči okupácii v roku 1968. Vo štvrtok sa k výstave pridá aj koncert pri príležitosti 40. výročia obsadenia Bratislavy – hrať budú Pavol Hammel a Jožo Barina.

HUDBA FLAMENCO NA DUNAJI
PONDELOK, UTOROK, PIATOK 18.,19., 22. AUGUST
Predposledný augustový týždeň patrí v Bratislave flamencu. V pondelok zahrá skupina Remedios na lodi Martin v rámci cyklu Hudba na Dunaji, v utorok sa na nádvorí Starej radnice predstaví Martin Bies s kapelou Flamenco Clan a vo štvrtok v rámci festivalu Iberica zahrá v PKO Compania Maria Serrano, kombinujúca flamenco s tangom.

HUDBA ETNO DŽEZ
STREDA 20. AUGUST
V rámci cyklu Jazz pod vežou sa v stredu na nádvorí bratislavskej Starej radnice stretnú traja mimoriadne talentovaní hudobníci. Huslista Stano Palúch, violončelista Jozef Lupták a írsky flautista Brian Dunning zahrajú spolu hudbu, ktorá čerpá rovnako z odkazu írskeho a slovenského folklóru, ako aj z džezu a klasiky. Keď fúzia, tak poriadna!

HUDBA COUNTRY NA RADNICI
ŠTVRTOK 21. AUGUST
O deň neskôr si na tom istom mieste prídu na svoje prívrženci bluebrassu. Robert Křesťan a jeho skupina Druhá tráva patria k oporám tohto žánru v susedných Čechách nielen vďaka kvalitnej muzike, ale aj pre Křesťanove nadštandardné texty. Okrem stálej zostavy kapelu posilní ako hosť špičkový americký banjista Tony Trischka.

FESTIVAL APOKALYPTIKON
SOBOTA - NEDEĽA 23. – 24. AUGUST
Združenie 13 kubikov organizuje v Ateliéroch Tranzit v Bratislave „víkendový festival post-apokalyptickej kultúry“ Apokalyptikon (príbehy o konci sveta). Konferencia, výstava a iné aktivíty, všetky súvisiace s apokalypsou a koncom sveta. Viac informácií na stránke www.13m3.sk.

FESTIVAL MINIKVAS 2008
PIATOK 22. AUGUST
Hodokvas sa síce už pár rokov koná v Piešťanoch, ale aj Modra je pre festivaly ešte dobrá. Na miesto svojho vzniku sa preto Hodokvas vráti v podobe Minikvasu, malého rodinného festivalu typu Žákovic Open. Na kúpalisku môžete stretnúť aj členov skupín Tata Bojs, Polemic, Puding pani Elvisovej, Konflikt, Slobodná Európa a mnohých iných.

FESTIVAL TELČ SUMMER
PIATOK  – SOBOTA 22. –23. AUGUST
Ďalším novým miestom na festivalovej mape je Telč, kde sa to má konať v kempe pri jazere Roštejn. Na programe festivalu českej a slovenskej kultúry sú napríklad skupiny The October, The Prostitutes, Hex, Švihadlo, Živé kvety, Mňága a Žďorp, Vidiek, Mig21, Polemic či Skyline a k tomu aj zopár dobrých divadelných predstavení.

FESTIVAL NA BREHU
SOBOTA 23. AUGUST
Na brehu rybníka v Handlovej sa uchytil multižánrový festival Na brehu. Tohto roku tam domorodci i návštevníci mesta uvidia napríklad Petra Michalicu, Trio Pacora, Fragile, Dana Bártu s Illustratosphere, Milana Lasicu a Hot Serenaders, Luciu Bílú so skupinou Petra Maláska, Janu Kirschner, Lavaganace i Dana Nekonečného so Šumom svistu.

FESTIVAL NEW EUROART FESTIVAL
SOBOTA – NEDEĽA 23. – 24. AUGUST
Na Hlavnom námestí v Bratislave si môžete počas víkendu zadarmo pozrieť hudobné a tanečné predstavenia v rámci minifestivalu New EuroArt. Zahrajú Július Fujak i chorvátsky Demian Ensamble, zatancujú Ján Špoták a Ján Gonščák, na pláne je aj výstava fotografií Vladimíra Yurkoviča, pantomíma či detské maliarske workshopy.

KINO MAMMA MIA!
Film nakrútený podľa úspešného muzikálu poskladaného z pesničiek skupiny Abba. Mladá nevesta v podaní Amandy Seyfried sa pokúša nájsť na gréckom ostrove svojho otca, ktorého jej matka (Meryl Streep) doteraz tajila...
Mamma mia! (VB/USA, 2008)
Réžia: Phyllida Lloyd. Hrajú: Amanda Seyfried, Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth

KINO CONTROL
Námetom na film režiséra Antona Corbijna, presláveného svojimi videoklipmi, sa stal život a smrť Iana Curtisa, speváka legendárnej postpunkovej skupiny Joy Division. Hlavným hrdinom tentoraz nie je hudba, ale človek so svojimi slabosťami...
Control (VB/USA/Austr./Jap., 2007)
Réžia: Anton Corbijn. Hrajú: Sam Riley, Samantha Curtis, Alexandra Maria Lara

KINO SUPERHRDINA
Rick Riker bol slaboch iba dovtedy, kým ho neuhryzla geneticky modifikovaná vážka a nestal sa z neho maskovaný bojovník proti zlu. Paródia na filmy nakrútené podľa komiksov môže rovnako potešiť ich odporcov, ako aj prívržencov!
Superhero Movie (USA, 2008)
Réžia: Craig Mazin. Hrajú: Drake Bell, Sara Paxton, Leslie Nielsen, Kevin Hart
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite