Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA POROZUMIEŤ
STREDNEJ EURÓPE

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa s Magdou Vášáryovou rozprávali aj o množstve kníh, ktoré číta, a tak sme ju požiadali o jeden tip na dobrú knihu: „Teraz som si znovu po dvoch rokoch prečítala do češtiny preloženú knihu Timothyho Snydera Čierna zem. Bolo to pre mňa silnejšie, emocionálnejšie, ako keď som to prečítala v anglickom origináli. Kto chce niečomu porozumieť, mal by si ju prečítať. Slovensku by veľmi pomohlo, keby sa západní akademici začali zaoberať našimi dejinami. Potrebujeme iný pohľad na nás, tak ako keď maďarský historik József Demmel napísal o Štúrovi. O Slovensku síce Snyder píše málo, ale je to o strednej Európe, a to je veľmi dôležité. To je kľúčová kniha pre strednú Európu.“

TREBA PODPORIŤ
ŠOSTAKOVIČ PRE ŠTRAJKUJÚCICH UČITEĽOV

Minulý týždeň sa objavilo množstvo podporných iniciatív pre štrajkujúcich učiteľov. Niektoré boli morálne, iné poskytli priestor pre rodičov s deťmi. K podpore sa pridal aj festival Konvergencie, ktorý ponúkol učiteľom bezplatný vstup na koncerty od stredy do nedele vo veľkej sále rozhlasu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite