Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Magda Vášáryová: Jak bylo na tym komine, pani Magdo?

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Aj keď sa Magde Vášáryovej čoskoro skončí poslanecký mandát v NR SR, rozhodne nezaháľa. Vedie Via Culturu a Inštitút pre kultúrnu politiku, dva roky je predsedníčkou Živeny.

Je v správnej rade SFPA, učí na Cevroinstitute v Prahe a nedávno vydala knihu Terapia kultúrou.

Momentálne sa zaoberám aj obnovou Pisztoryho paláca.

V Živene zas máme na krku veľkú školu s mokrou pivnicou. Keď som došla do Viedne, dokončila som rekonštrukciu rezidencie, vo Varšave zas obrovský päťposchodový dom pre slovenských diplomatov plus rekonštrukcia ambasády. Môžem robiť stavebný dozor, som v tom ako doma. Bola som na čele iniciatívy za opravu deviatich kostolov na východnom Slovensku, so sestrou sme si adoptovali kaplnku na Kalvárii v Štiavnici, teraz riešim Šivetice a zámok v Jelšave.

Klavíry mám dva.

Hrám v noci, môžem si nasadiť slúchadlá a nikoho nerušiť. Hrám všeličo, klasiku, Schuberta (zahrá kúsok), Rachmaninova a ... (zahrá začiatok Rapsódie v modrom) Gershwina. Chcela som byť klaviristkou, ale tak v 14-tich či 15-tich rokoch mi zistili, že mám niečo porušené s kostičkami. Keď hrám dlhšie ľavou rukou veľké akordy, tak dostanem kŕč.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite