Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

.do pozornosti(11. — 17. 8. 2008)

.do pozornosti
(11. — 17. 8. 2008)

WORKSHOP ZELENÁ ZÓNA KREATIVITY
PONDELOK — SOBOTA 13. — 17. AUGUST
Desaťdňový workshop záhradnej tvorby a krajinnej architektúry pod vedením profesionálneho architekta dotvorí industriálny verejný park pod Rondlom v okolí žilinskej Stanice. Workshop je otvorený všetkým, ktorí sa chcú vlastnoručne zúčastniť na tvorbe mozaiky, lavičiek, chodníkov, ihrísk či sadenia stromov a kríkov.


HUDBA PRESSBURGER KLEZMER BAND
UTOROK 12. AUGUST
Na nádvorí Starej radnice v Bratislave sa v rámci cyklu World & Etno predstaví počas programu Kultúrneho leta aj domáci Pressburger klezmer band. Kapela, ktorá hrá už trinásť rokov klezmer dotvorený inými prvkami, má vysokú úroveň a schopnosť ešte stále prekvapovať. Ukrajina, Balkán, Stredomorie i všeličo iné na brehu Dunaja. 


HUDBA BASSIDA
STREDA 13. AUGUST
Bassida alias Ida Funkhouser je dánska skladateľka, speváčka, basgitaristka a klávesistka. Hoci hráva v mnohých skupinách (napríklad aj v slávnom belgickom zoskupení Zapmama), tohto roku vydala svoj prvý profilový album, z ktorého zahrá aj na nádvorí Starej radnice v Bratislave. Bude to vraj trochu hip, trochu hop, a hlavne veľmi funky!


FESTIVAL MENŠINOVÉ KULTÚRNE LETO
STREDA — NEDEĽA 13. — 17. AUGUST
Na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave si môžete zadarmo pozrieť telesá, reprezentujúce národnostné menšiny na Slovensku – súbor Generácie z Komárna, Khesaj chave z Kežmarku, Marmón z Chmelnice, Kurovčan z Kurova, Muško jačkarno društvo z Jaroviec reprezentujú Maďarov, Rómov, Karpatských Nemcov, Rusínov a Chorvátov.                              


FESTIVAL BARBAKAN 2008
STREDA — NEDEĽA 13. — 18. AUGUST
Na niekoľkých miestach Banskej Bystrice sa odohrá ďalší ročník festivalu Barbakan. V Raku, Klube 77 a inde budete počuť hudbu (100 múch, Veneer, DJ Bootsie Quartet, Puding Pani Elvisovej, Lavagance, Led To Sea, La Caravane Passe) a v kine Urpín môžete vidieť rôzne klubové a študentské filmy či predpremiéru filmu Katyń od Andrzeja Wajdu.


FESTIVAL SZIGET 2008
STREDA — PONDELOK 13. — 17. AUGUST
V Budapešti sa chystá už pätnásty ročník festivalu Sziget, ktorý si získal rešpekt v celej Európe. Tohto roku potvrdili účasť okrem iných aj R.E.M., Iron Maiden, Sex Pistols, Kaiser Chiefs, Roisin Murphy, Carl Cox, Jamiroquai, José González, Maceo Parker, Serj Tankian, The Killers, Adam Green, Alanis Morissette či Babyshambles.


FESTIVAL FM4 FREQUENCY 2008
ŠTVRTOK — PONDELOK 14. — 18. AUGUST
Zhruba v rovnakom čase ako Sziget sa v Rakúsku koná čoraz populárnejší festival pod hlavičkou rádia FM4. Pri diaľničnom okruhu za Salzburgom sa zídu aj interpreti rôznych žánrov – k menách zo Szigetu sa pridajú napríklad Tricky, The Roots, Manic Street Preachers, Dresden Dolls či celá hŕba dídžejov a domácich rakúskych kapiel.


HUDBA JAREK NOHAVICA
SOBOTA 16. AUGUST
Český pesničkár Jaromír Nohavica je jednou z posledných železných istôt usporiadateľov koncertov – jeho meno na plagáte znamená, že bude určite vypredané. To hrozí aj špeciálnemu koncertu, ktorý sa má odohrať v romantickom prostredí na lúke pri Hrade Červený Kameň. Ak nezoženiete lístky, môžete ísť aspoň do blízkeho lesa na huby...


FESTIVAL RAČAFEST 2008
SOBOTA — NEDEĽA 16. — 17. AUGUST
V mestskej časti Bratislava-Rača sa počas víkendu uskutoční štvrtý ročník prehliadky hudobných skupín a hrajúcich folk, country, bluegrass, world music a príbuzné žánre. Na programe je okrem domácich hrdinov (Hrdza, Belasí, Divozel, Meantime, Zuza a ja...) aj maďarská kapela Eastern Station či česká legenda František Nedvěd.


FESTIVAL KREMNICKÝ HRADNÝ ORGAN
NEDEĽA 17. AUGUST
V Kremnici sa už blíži ku koncu dvanásty ročník medzinárodného festivalu organovej hudby. Posledným koncertom letnej sezóny 2008 bude recitál talianskeho organistu Massima Nosettiho, ktorý zahrá v kremnickom hradnom kostole sv. Kataríny diela Johanna Sebastiana Bacha, Louisa Vierneho a Marca Enrica Bossiho.


KINO ZOZNÁMTE SA S DAVOM
V posledných rokov pôsobil Eddie Murphy vo filmových úlohách ako mimozemšťan. Možno  práve preto mu ponúkli hlavnú úlohu v tejto bláznivej sci-fi komédii. Podľa fanúšikov  eddiemurphyoviek sa papuľnatý komik konečne dostal do starej formy!
Meet Dave (USA, 2008)
Réžia: Brian Robbins. Hrajú: Eddie Murphy, Elizabeth Banks, Gabrielle Union


KINO WALL-E
Nový americký animák kombinuje sci-fi a love-story. Ľudstvo opustilo Zem zasypanú odpadkami a nechalo na nej iba armádu robotov, ktorí ju majú poupratovať. Posledný fungujúci robotík Wall-E však objaví Evu a vyberie sa za ňou cez celú galaxiu.
Wall-E (USA, 2008)
Réžia: Andrew Stanton. Hrajú: animovaný
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite