Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Urobte všetko, čo vám povie!

.christoph Schönborn .časopis .osobnosti

Všetko sa to začalo svadbou. Ježišovo prvé vystúpenie sa odohralo na svadbe v Káne. Bol tam aj Ján, jeden z prvých Ježišových učeníkov. Byť hosťom na svadbe nie je nič nezvyčajné.

Zvláštnosťou tej svadby však bolo, že počas nej Ježiš vykonal svoj prvý zázrak. A nebolo to vyliečenie chorého, ako sa to neskôr ešte mnohokrát stalo. Bol to zázrak vína. Neskôr došlo ešte aspoň dvakrát k zázrakom chleba, keď Ježiš len jediným chlebom nasýtil tisíce ľudí a zostalo ešte veľké množstvo zvyškov chleba. Na tejto svadbe premenil Ježiš šesťsto litrov vody na to najlepšie víno.

Čo tým chcel Ježiš povedať? Čo má takéto znamenie predstavovať? A prečo sa to odohrá celkom na začiatku Ježišovho pôsobenia? Najskôr sa spýtajme, čo sa na tejto svadbe stalo. A až potom, aký to malo zmysel – vtedy i dnes. Kána sa nachádza blízko Nazaretu. To sú dve miesta, na ktorých dnes žije väčšinou arabské obyvateľstvo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite