Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA SI PREČÍTAŤ
SVETLANA ALEXIJEVIČ DOBA Z DRUHEJ RUKY

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám sociologička a politologička Soňa Szomolányi prezradila, že od detstva je dosť intenzívna čitateľka beletrie, aj keď je čoraz menej času a vychádza veľa závažnej publicistiky, dokumentov. V detstve hltala sci-fi, chcela byť astronómka, ale to ju prešlo. Aká kniha ju v poslednom čase zaujala najviac? „Kníh mám rozčítaných viac, na stolíku je celá kopa, momentálne dočítavam Vilikovského Letmý sneh. Ale najsilnejšia kniha konca roka bola Svetlana Alexijevič Doba z druhej ruky (Barrister & Principal, 2015). Úžasný vhľad do mentality „sovietskeho človeka“. Napriek tomu, že mám prečítaného Solženicyna, všeličo o gulagu, tak toto prekonáva všetko, musela som to čítať s prestávkami, je to také silné.“

TREBA NOSIŤ
MILIÓNY V BANKOVKÁCH

Praktická, nenápadná, akoby mierne ošúchaná a poloprázdna, ale zato veľmi pevná a bezpečná taška na jeden milión dolárov v použitých bankovkách, kto by takú občas nepotreboval?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite