Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Soňa Szomolányi: Chýba mi tá tekutina, ktorá hlási riziko

.časopis .lifestyle

Sociologičke a politologičke Soni Szomolányi udelil nedávno prezident republiky Rad Ľudovíta Štúra II. triedy.

Hoci si vychovala dosť nasledovníkov, stále ešte učí na Katedre politológie UK, pracuje na domácich i medzinárodných projektoch a chystá sa písať monografiu.

Stále prednášam.

Včera som dávala písomnú skúšku, teraz ma čaká opravovanie, čo nemám veľmi rada. Učenie ma baví, keď mám dobrých študentov, sú aktívni a správne provokujúci. To je privilégium našej profesie, že vo vysokom veku sa stretávam s mladými, tým pádom si neuvedomujem vrásky, cítim sa duchom mladšia. To sa nedá prepočítať na peniaze, veď to človeka aj v profesii drží.

Mnohí mi hovoria, že rozprávam ticho.

Aj manžel. Raz som ho už poslala k ušnej lekárke, lebo sa stále pýtal: čo si povedala? Lekárka mi odkázala, že mám hlasnejšie rozprávať. Dosť neskoro som sa osmelila hovoriť na verejnosti, bývala som viac introvertná, mala som veľkú trému, nie som expresívny typ. S veľkým premáhaním som prehovorila až v televíznom Dialógu v prvých dňoch Novembra, triasol sa mi hlas.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite