Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Limity kampane Smeru

.peter Schutz .časopis .týždeň doma

Do vcelku konsenzuálneho hlasu politickej analýzy, že utečenecká téma povie významné slovo v otázke, či Fico zostaví jednofarebnú vládu, sa vklinila prvá pochybnosť. Konečne.

Prieskumy verejnej mienky si zaslúžia odstup a opatrnosť, ale k ostatnému Focusu, ktorý naznačil stop jesenných prírastkov vládnej strany, sa razantne pridal aj MVK, ktorý nameral Smeru o rovných 6 percent menej než v októbri (34).

Samozrejme, ak prieskumy úplne zlyhali v Británii, Izraeli, Grécku či Poľsku, môžu aj na Slovensku. Bernou mincou teda určite nie sú oba signály, že utečenci sú už ako téma čara zbavení. Do hypotézy, že migračnou kartou trafil Fico desiatku, však prvýkrát vnášajú možnosť omylu. Aj keď Fico nevynechá príležitosť, aby svoju perfídnu agendu „pumpoval“ do éteru, z opozície i odinakiaľ sa čoraz hlasnejšie presadzuje ústredný motív novoročného príhovoru Andreja Kisku, že voľby by mali rozhodnúť domáce témy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite