Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobrým predpovediam sa ľahko verí

.veronika Folentová .časopis .fenomén

Rozhovor s

Rozhovor s Danielou a Michalom o tom, prečo chodia k vešticiam, čo im predpovedali, i o tom, prečo tomu veria


.chodíte k veštkyni alebo numerologičke?
Daniela: Áno, chodím k numerologičke.
Michal: Áno, chodím. Niektorí ľudia chodia po radu k psychológovi, prípadne horší prípad do krčmy za priateľmi, ja chodím k „veštkyni“.

.ako často k nej chodíte?
Daniela: Závisí to od okolností. Naposledy som bola v júni. Predtým v marci, takže po troch mesiacoch. Ale predtým som tri roky nebola.
Michal: Nechodím k nej pravidelne. Idem, keď to považujem za potrebné.

.akým spôsobom tá osoba veští? 
Daniela: Jedna je numerologička. Veští podľa dátumu narodenia. K tomu ešte vykladá aj karty. Druhá, ku ktorej chodím, spája numerológiu, výklad spájajúci sa s menom a znamením osoby, ktorej veští. Pri doplňujúcich otázkach používa kyvadlo.
Michal: Pani, ku ktorej chodím používa tarotové karty. Sú bežne dostať, ale to neznamená, že každý, kto ich chytí do ruky, dokáže to isté. Myslím si, že karty sú len pomôckou, dôležitejší je dar.


.veríš tomu, čo ti predpovedá?
Daniela: Čísla sa podľa mňa oklamať nedajú. Ja približne viem, ktoré číslo čo znamená. Takže ju tak trošku „kontrolujem“. Ale neriadim sa tým, čo mi predpovie. Je len zaujímavé, ako vie cudzí človek podľa dátumu narodenia a mena povedať charakteristiku. Alebo to, ako reaguje v kritických situáciách.
Michal: Rozhovory sú o dvoch veciach – o tom, čo je alebo bolo, a o tom, čo by malo byť. Keby som neveril, nechodil by som k nej. Nemal by som prečo... Už moja prvá návšteva u nej mi dala dosť dôvodov na to, aby som veril tomu, čo hovorí.

.splnilo sa ti už niečo z toho, čo ti predpovedala?
Daniela: Áno. Napríklad mi vyčítala z kariet, ako sa skončí môj predchádzajúci vzťah. Povedala mi aj to, ako sa bude správať môj bývalý priateľ po našom rozchode. A splnilo sa to. Dokonca vedela aj o mojich problémoch s kolegyňami v práci. A snažila sa mi vysvetliť, v čom ten problém môže byť. Takže veľa vecí vychádza. K tejto panej chodí aj pár známych a tým niektoré veci vychádzajú úplne presne.
Michal: Veľa vecí. Za najväčšiu považujem cestu do Dublinu. Tú mi predpovedala pár týždňov predtým, než sa to stalo. Vtedy, keď som bol u nej, som sa tomu len pousmial. Absolútne nič nenasvedčovalo, že sa to stane. Dokonca, povedal by som, že všetko bolo proti tomu. Potom sestra vyhrala letenky... Niekto to môže považovať za náhodu.

.nemyslíš si, že v niektorých situáciách si ovplyvnená predpoveďou a správaš sa podľa nej? Potom by bolo jasné, prečo predpovede vyjdú.
Daniela: Neviem. Pravdaže, dobrým predpovediam sa ľahko verí. Ale mne väčšinou veštila veci, ktoré sa stali o veľmi dlhý čas neskôr, takže som aj zabudla na to, čo mi predpovedala. Až po tom, ako sa to stane, si spomeniem, že som to už počula, a uvedomím si, že presne to mi vravela. To človeka zaskočí a začne rozmýšľať, že niečo na tom môže byť.
Michal: Nemyslím. Dokonca som presvedčený o tom, že nie. Nad všetkým poriadne premýšľam, analyzujem to, spätne si to rozoberám. Už na prvej návšteve som si dával veľký pozor na to, čo poviem. Preto som jej toho nepovedal veľa. Ale to, koľko o mne vedela, ma presvedčilo. Akoby ma poznala celý život.

.čím vás presvedčila, aby ste jej verili?
Daniela: Presvedčila ma asi vtedy, keď sa mi prvýkrát splnilo to, čo mi vravela. Aj keď to bolo až po pol roku od mojej návštevy u nej.
Michal: Úprimnosťou, otvorenosťou a vecami, ktoré hovorila. Hneď na začiatku mi povedala, že možno bude hovoriť veci, ktoré ja sám budem počuť nerád. Dokáže vám na rovinu povedať veci, ktoré sa snažíte zamaskovať aj pred sebou samým. Toto „audiotextové veštice“ väčšinou nerobia.

.verili ste na numerológiu aj predtým ako si ju navštívili?
Daniela: Nie, ale na čísla ma vždy zaujímali.
Michal: Veril som, že niečo takéto existuje. Mal som akýsi vnútorný pocit, že k nej musím ísť. Teda necítil som, že mám ísť konkrétne k nej, ale že mám niečo také vyskúšať. Teraz už viem prečo, dalo mi to veľa.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite