Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA SA BICYKLOVAŤ

Na Saganovom bicykli
V rozhovore do rubriky Sedem cností a nerestí sa nám výtvarník Peter Kalmus priznal, že vodičský preukaz má už roky bezpečne uskladnený v archíve. „Mám ten názor ako Julo Satinský, že šoférovanie nie je pre každého. Nešoférujem, už som skončil. Zato bicyklujem s vášňou! To je ešte náročnejšie ako beh. V Košiciach medzi štyrmi prúdmi áut sa nedá na nič iné myslieť, iba sa koncentrovať na jazdu.“ Prezradil nám tiež, že si bicyklovanie užíva aj vďaka značke bicykla, na akej jazdil kedysi Sagan. „Keďže som presvedčený, že ide o reklamu svetovej značky, každý, kto má záujem, si zistí, na akom bicykli a v akom tíme sa šoumen Sagan preslávil. Ja som ten bicykel získal od kamaráta výmenou za svoje väčšie trojrozmerné dielo.“

TREBA SI UCTIŤ

Relikviár sv. Terezy z Lisieux
Svätá Terézia od Dieťaťa Ježiša a Svätej Tváre originálnym spôsobom napĺňa svoj prísľub, že nebo bude tráviť robením dobra na zemi. Relikvie tejto svätej karmelitánky obleteli už skoro celý svet a naša krajina, v ktorej sa svätá Terezka teší veľkej úcte, má tú česť byť teraz jej hostiteľom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite