Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

.do pozornosti(4. — 10. 8. 2008)

.do pozornosti
(4. — 10. 8. 2008)


HUDBA DŽEZ V KOSTOLOCH
PONDELOK 4. AUGUST
Letné mesiace prajú nielen koncertom pod holým nebom, ale aj v uzavretých komorných priestoroch. Džez s chrámovou akustikou si môžete vychutnať napríklad na koncerte amerického gitaristu Johna Shannona a tria Oskara Rózsu v bratislavských Klariskách alebo na vystúpení Jiřího Stivína v Kostole sv. Kataríny v Banskej Štiavnici.

VÝSTAVA VIDEOTOALETA
UTOROK – NEDEĽA 5. –  10. AUGUST
Súčasťou blížiaceho sa festivalu Barbakan je aj výtvarný program, v rámci ktorého si môžete pozrieť výstavu videoaartu s názvom Videotoaleta. Práce vybraných študentov a absolventov Akadémie umení a Univerzity Mateja Bela sú inštalované v suteréne Stredoslovenskej galérie a v predajni Elektrik na Dolnej ulici v Banskej Bystrici.

HUDBA FOLK V STAROM MESTE
ŠTVRTOK 7. AUGUST
V rámci bratislavského Kultúrneho leta vystúpia vo štvrtok dve dôležité folkové zoskupenia – najprv popoludní v letnej čitárni U červeného raka zahrajú Zuzana Homolová a Samo Smetana slovenské balady a večer skupina Neřež s Vítom Sázavským a Zdeňkom Vřeštálom zaspomínajú na Zuzanu Navarovú na nádvorí Starej radnice.

HUDBA IRON MAIDEN
PIATOK 8. AUGUST
Na štadióne pražskej Slavie sa zídu fanúšikovia jedinej nehrdzavejúcej železnej panny na svete. Skupina Iron Maiden pripomenie v rámci tohtoročného turné svoje hity z rokov 1980 –1989, pre ktoré vymyslela novú pódiovú šou na úrovni dneška, maskot Eddie však v nej určite nebude chýbať. Predkapely sú Salamandra a Lauren Harris.
 
FESTIVAL GASTROFESTIVAL KOMOČA
PIATOK – SOBOTA 8. – 9.AUGUST
Siedmy ročník medzinárodnej súťaže družstiev vo varení rôznych jedál sa koná v areáli kempu Oáza v Komoči. Okrem varenia hovädzieho, bravčového, divinového a fazuľového guľášu sú na programe aj halászlé, držkový perkelt, grilované krídelká a ľubovoľné mäsité a bezmäsité jedlá, koncerty hudobných skupín a diskotékové zábavy.

FESTIVAL COUNTRY ROZMARÍN
PIATOK – SOBOTA 8. – 9. AUGUST
Týždeň po skončení Jánošíkových dní sa v Terchovej odohrá ďalší festival. Od piatka do nedele vystúpi na miestnom amfiteátri elita štýlu country zo Slovenska i Čiech: Pavel Bobek, Robert Křesťan a Druhá tráva, Spirituál kvintet, Rangers, Žamboši, Nový Rownák, Kamelot, Pacifik, Ploštín Punk, Drišľak, Žobráci či country bál vás iste dobre naladia.

FESTIVAL PUSTOHLAV 2008
PIATOK – NEDEĽA 8. – 10. AUGUST
Neďaleko obce Zliechov v Strážovských vrchoch sa ujal festival s čudesným názvom Pustohlav. Na to, že je to malý festival, tohto roku sľubuje naozaj veľké mená: okrem iných by tu mali vystúpiť Taktici, Horkýže slíže, Ears, Richard Müller, Polemic, Wanastowi Vjecy,  Fermata, IMT Smile a Hex, a v nedeľu pre deti program Elá Hop!

KINO U MĚ DOBRÝ
Šesť priateľov sa stretáva v malebnej krčme u Buddyho na partii mariáša. Keď sa jeden z nich stane obeťou falošných hráčov z vysočanskej tržnice, na scénu nastúpi kúzelník s kartami – Mistr Class v podaní Bolka Polívku. Nový Hřebejk v starej forme.
U mě dobrý (ČR, 2008)
Réžia: Jan Hřebejk. Hrajú: Bolek Polívka, Jiří Schmitzer, Josef Somr, Petr Forman

KINO DOSTAŇTE AGENTA SMARTA
Vedenie americkej tajnej špionážnej organizácie čelí útoku rafinovaných zločincov, a preto pošle do akcie svojho najlepšieho muža – snaživého analytika Maxwella Smarta, a po jeho boku krásnu a nebezpečnú Agentku 99. Nie je agentúra ako agentúra…
Get Smart (USA, 2008)
Réžia: Peter Segal. Hrajú: Steve Carell, Anne Hathaway, Bill Murray

KINO MADE OF HONOR
Tom si užíva život a svoju očarujúcu najlepšiu kamošku Hannah. Všetko funguje do chvíle, keď Hannah odíde na šesť týždňov pracovne do Škótska a tam sa nečakane zasnúbi. Keď sa chce Tom vrátiť do hry, musí poriadne zabojovať, nielen ako družba...
Made of Honor (USA/VB, 2008)
Réžia: Paul Weiland. Hrajú: Patrick Dempsey, Michelle Monaghan, Kevin McKidd

KINO INTERVIEW
Najnovší film Steva Buscemiho je remake filmu zavraždeného holandského režiséra Thea Van Gogha. Cynického politického a vojnového reportéra, ktorého zamestnávateľ prinúti robiť rozhovor so začínajúcou hollywoodskou hviezdičkou, hrá sám režisér.
Interview (USA/Kan./Hol., 2008)
Réžia: Steve Buscemi. Hrajú: Steve Buscemi, Siena Miller, Tara Elders

KINO THEN SHE FOUND ME
Romantická komédia o učiteľke, ktorej nečakaný sled udalostí poriadne zmení život. Kríza stredného veku, odchod manžela, smrť adoptívnej matky a k tomu ešte love-story s otcom žiaka – to všetko zvládla režírovať i zahrať Helen Huntová.
Then She Found Me (USA, 2008)
Réžia: Helen Hunt. Hrajú: Helen Hunt, Colin Firth, Bette Middler, Matthew Broderic
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite