Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pod lupou Jána Štrassera: A najmä veľa zdravia,

.ján Štrasser .časopis .klub

želali na sklonku minulého a na začiatku tohto roku ľudia svojim blízkym a priateľom, najmä tým, ktorých trápia rôzne neduhy.

A najúprimnejšie tým, čo bojujú s najhnusnejšou chorobou našich čias – s rakovinou. Pacientom Národného onkologického ústavu to želanie muselo znieť obzvlášť cynicky.

Fakty: partička „ľudí“ zložená z magistra farmácie, laborantov a sanitára zvyšky z nespotrebovaných cytostatík nezlikvidovala podľa predpisu, ale pripravovala z nich infúzie pre ďalších pacientov. Ušetrené originálne balenia potom ukradla a kšeftovala s nimi.

Tento druh zlodejiny svojou odpornosťou a nebezpečnosťou vysoko presahuje všetky predražené cétečká, gastrotendre či „tety Anky“. Nejde o finančnú hodnotu kauzy – ide o to, že dlhé prsty zlodejov už pracujú na hranici medzi životom a smrťou človeka. A navyše v špičkovej zdravotníckej inštitúcií, kam sa denne smrť dobýja dvermi aj oknom a stovky poctivých lekárov a zdravotníkov robia všetko pre to, aby ju odohnali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite