Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ušami Juraja Kušnierika

.časopis .osobnosti

Milí čitatelia,Na tomto mieste nachádzate týždeň čo týždeň slová Michala Kaščáka. Prečo tu nie sú teraz? Je Mišo v poriadku? Neprestal pre nás písať? Nezrušili sme jeho rubriku?

Milí čitatelia,
Na tomto mieste nachádzate týždeň čo týždeň slová Michala Kaščáka. Prečo tu nie sú teraz? Je Mišo v poriadku? Neprestal pre nás písať? Nezrušili sme jeho rubriku?
Nie, nie. Mišo je v poriadku, naše vzťahy nikdy neboli lepšie a jeho skvelé texty sa budú na tomto mieste objavovať aj naďalej. Od samého začiatku však dávame ich autorovi zhruba v tomto čase na jeden týždeň voľno. No, voľno ako voľno. Keď píšem tento text, je Mišo na trenčianskom letisku. Koordinuje stavbu stejdžov, arén a stanov, rokuje s dodávateľmi vody a generátorov, dohliada na rozmiestnenie spŕch a toi toi búdok, dolaďuje posledné detaily s manažérmi umelcov blížiacich sa do Trenčína, rieši neočakávané, no o to s väčšou istotou sa objavujúce problémy, veľmi sa teší na štvrtok večer, keď sa začne zapĺňať stanový tábor, pevne dúfa, že všetci avizovaní vystupujúci v poriadku dorazia, ustavične mu zvoní telefón a chrčí vysielačka,...
V takom zhone sa nedá písať. Pravdupovediac, aj by sa dalo – aspoň podľa nás v redakcii, ktorí denne naťukáme do svojich počítačov stovky slov, za ktorými si síce stojíme, no vieme, že z dlhodobejšieho hľadiska ide o vianovskú „penu dní“. Mišo je však iný. Nad svojimi slovami viac rozmýšľa a s väčšou vážnosťou ich kladie na papier. Tak to bolo, keď písal texty pre Bez ladu a skladu, tak to je, keď píše do .týždňa. A tak to je, keď tvorí Pohodu. S rozvahou, no nie bez vášne. Citlivo, no zároveň slobodne. Preto sú jeho texty vtipné, hlboké a zaujímavé. Preto je jeho festival príjemný, pestrofarebný a radostný.
My sa tešíme, že môžeme byť pri tom. Že môžeme ako prví (veru, ešte pred vami, milí naši čitatelia) čítať jeho texty, že môžeme rok čo rok sledovať rast Pohody – od chaosu, cez šialené nápady, zdanlivo neriešiteľné problémy a prvé, ešte „prísne tajné“ informácie o možných vystupujúcich, až po hektické dni pred festivalom, spontánnu radosť počas neho a príjemnú vyčerpanosť po ňom.
Milý Mišo,
Napísal som tento text namiesto Teba. Išlo to celkom ľahko a odovzdal som si ho načas, čo sa Tebe málokedy podarí. Ale na budúci týždeň už zase píšeš Ty a ja sa na Tvoj text už teraz teším. Aj vy, milí naši čitatelia, však?
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite