Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

LETNÝ TÁBOR KIOSK
PONDELOK * PIATOK 21. * 27. JÚL
V priestoroch žilinskej Stanice sa celý týždeň koná nultý ročník letného tábora nezávislého divadla a tanca Kiosk. Na programe sú workshopy (Iva Jurčová, Tomáš Žižka), prezentácia zásadných predstavení tohtoročnej sezóny, koncert skupiny Živé kvety, projekcie filmov (Jozef Vlk, Dušan Vicen), záhradná párty a rôzne debaty a prednášky.

HUDBA CHRÁMOVÉ KONCERTY
UTOROK * SOBOTA 22. * 26. JÚL
Nielen tento týždeň, ale v priebehu celého leta si môžete vychutnať koncerty vážnej hudby v niektorých bratislavských chrámoch. Komorné trio v zložení husle, hoboj a organ hrá  niekoľko koncertov v Korunovačnom kostole Konkatedrály sv. Martina i vo Františkánskom kostole. Na programe sú Gounoud, Händel, Bach, Mozart a iní klasici.

DIVADLO VŠE O MUŽÍCH/VŠE O ŽENÁCH
UTOROK * ŠTVRTOK 22. * 24. JÚL
V rámci Bratislavského kultúrneho leta hosťujú v hlavnom meste Slovenska poprední českí a slovenskí herci počas takzvaného Leta hereckých osobností Bratislava-Praha. V dvoch hrách Mira Gavrana sa na nádvorí Primaciálneho paláca predstavia ako muži Maroš Kramár, Filip Blažek a Michal Slaný a ako ženy Anna Šišková a Jitka Schneiderová.

HUDBA OSKAR RÓZSA QUARTET
STREDA 23. JÚL
Súčasťou cyklu Jazz pod vežou bratislavskej Starej radnice sú koncerty domácich i zahraničných džezmenov v unikátnych zostavách. Kvarteto basgitaristu Oskara Rózsu sa rozšíri na päť členov, ktorými budú gitarista Michal Bugala, bubeník Emil Frátrik, klávesista Ondrej Krajňák a tenorsaxofonista Ondřej Štveráček. Žeby dali funky?

FESTIVAL VIVA MUSICA!
ŠTVRTOK * NEDEĽA 24. * 27.JÚL
Desaťdňový festival „ľahkej vážnej hudby“ začne tohto roku koncertom na Hlavnom námestí v Bratislave dielami hollywoodskeho skladateľa Johna Williamsa v podaní Viva Musica Festival Orchestra pod taktovkou Petra Feranca. Do konca týždňa si ešte môžete vypočuť džezovú speváčku Kellye Gray, operetné árie a klaviristku Elenu Rozanovu.

FESTIVAL INFERNO BOOM FEST 2008
PIATOK * SOBOTA 25. * 26. JÚL
Festival, ktorý sa začínal v Krásnohorskom podhradí, sa sťahuje na martinský amfiteáter. Počas dvoch dní uvidíte rock a punk (Primal Fear, Sham 69, Slobodná Európa, Visací zámek, Citron), hip-hop (Kontrafakt, Moja Reč, Dramatikz), reggae a ska (Tleskač, Karavana, Prague Ska Konspirace), aj dídžejov (Filterheadz, Michael Burian, DJ Flight).

FESTIVAL ŽÁKOVIC OPEN 2008
PIATOK * SOBOTA 25. * 26. JÚL
Už ôsmykrát sa v Trenčianskych Bohuslaviciach bude konať „malá Pohoda“. Okrem hosťujúceho Hexu zahrá niekoľko obľúbených slovenských a českých kapiel (The Swan Bride, Diego, Cliché, Sunshine, Skyline, Para, Polemic, Ventil RG, The Infants, Buty, Prúdy, David Koller…), zopár dídžejov a na programe je aj futbalový turnaj.

FESTIVAL LOKAL LIFE 2008
PIATOK * SOBOTA 25. * 26. JÚL
Kežmarský multikultúrny Lokal Life tiež dosiahol osmičku. Hrať sa bude nielen na amfiteátri, ale i na hrade, pribudli divadlá v Mestskom kultúrnom stredisku. Okrem hiphopu a dídžejov (Vec, Zverina, H16, Bad Company, High Contrast), sa môžete tešiť na veľa živých kapiel (Buty, Zóna A, Puding Pani Elvisovej, Už jsme doma, Chiki Liki Tu-A a pod.).

FESTIVAL DOBRÉ BOHUNICE 2008
PIATOK * NEDEĽA 25. * 27. JÚL
Festival folku a country v Jaslovských Bohuniciach takisto zapúšťa silné korene. Tohto roku počas troch dní uvidíte nielen výkvet slovenskej a českej scény * Robert Křesťan, Poutníci, Hop-Trop, Žalman, Soňa Horňáková, Zuzana Homolová..., ale aj hostí z Rakúska, Maďarska, Nemecka, Írska, Holandska či z USA (Big Daddy Wilson).

PÁRTY OPEN AIRY V NOVÝCH ZÁMKOCH A ŽARNOVICI
PIATOK * SOBOTA 25. * 26. JÚL
Posledný júlový víkend si môžete užiť poriadnu tancovačku. Zatiaľ čo novozámocký Rainbow Open Air ponúka okrem drum´n´bassových, dubstepových a hiphopových dídžejov aj zopár živých kapiel, na Undercastle Open Air v Revištskom Podzámčí to budú na vás skúšať poprední slovenskí a českí jazdci na platniach rôznych elektronických štýlov.

KINO AKTY X: CHCEM UVERIŤ
Pokračovanie tajomných dobrodružstiev agentov FBI Muldera a Scullyovej v réžii duchovného otca seriálu Akty X a s pôvodnými hercami... Trochu triašky na chrbáte v letnej horúčave hádam nezaškodí!
The X Files II: I Want To Believe (USA/Kan., 2008)
Réžia: Chris Carter. Hrajú: David Duchovny, Gillian Anderson, Billy Connoly

KINO TEMNÝ RYTIER
V pokračovaní úspešného hitu Batman opäť spojili svoje sily režisér Christopher Nolan a herec Christian Bale. V Temnom rytierovi sa Batman stretáva so šialeným klaunom Jokerom, ktorého si ako svoju poslednú rolu zahral Heath Ledger.
The Dark Knight (USA, 2008)
Réžia: Christopher Nolan. Hrajú: Christian Bale, Heath Ledger, Michael Cane
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite