Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

.do pozornosti(7.-13.7.2008)

.do pozornosti
(7.-13.7.2008)

HUDBA IVA BITTOVÁ
UTOROK 8. JÚL
Aj keď huslistka, skladateľka a speváčka Iva Bittová koncertuje v Bratislave skoro každý rok, jej vystúpenia sú zakaždým iné a vždy vypredané. Tentoraz svojich verných i úplne nových poslucháčov poteší sólovým recitálom vo Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej ulici v Bratislave, ktorý je súčasťou Kultúrneho leta 2008.


VÝSTAVY CIRKUS & ZO ŽIVOTA ŠKRIATKOV
UTOROK-NEDEĽA 8.-13. JÚL
V Bibiane, bratislavskom medzinárodnom dome umenia pre deti, môžu najmenší počas prázdnin vidieť dve výstavy – jednu o zanikajúcom svete cirkusu a druhú o svete, živote a zvykoch rozprávkových bytostí. Okrem toho sa tam každú nedeľu niečo hrá v rámci ôsmej medzinárodnej prehliadky bábkových a alternatívnych divadiel.


FESTIVAL VRBOVSKÉ VETRY
UTOROK-NEDEĽA 8.-13. JÚL
Na multimediálnom festivale vo Vrbovom neďaleko Piešťan vystúpi počas týždňa hŕba domácich skupín, miesto bude mať aj literatúra, premietanie filmov, či beseda Pod lampou so Štefanom Hríbom a Jurajom Kušnierikom. Presný program, ktorý nájdete na stránke www.vrbovskevetry.sk, vyvrcholí sobotňajším koncertom na štadióne.


VÝSTAVA HRAČKY – HISTÓRIA A SÚČASNOSŤ
UTOROK-NEDEĽA 8.-13. JÚL
V múzeu bábkarských kultúr a hračiek na hrade Modrý Kameň si okrem stálej expozície môžete pozrieť práve prebiehajúcu výstavu hračiek z Maďarska (Múzeum v Kecskeméte), Poľska (Regionálne kultúrne stredisko v Bielsku-Bialej) a Čiech (plechové hračky z firmy Kovap). Medzinárodné exponáty nájdete v kaplnke Sv. Anny.

HUDBA OVERT ACT
STREDA 9. JÚL
Po krátkom turné sa vracia skupina bubeníka Jána Fabrického opäť do Bratislavy, kde v rámci Kultúrneho leta 2008 zahrá na nádvorí Starej radnice. Okrem bubeníka, ktorý pred emigráciou do Švajčiarska hrával s poprednými slovenskými rockermi i jazzmanmi, uvidíte basgitaristu Juraja Grigláka, gitaristu Juraja Buriana a klávesáka Tomáša Gajlíka.


FESTIVAL MASTERS OF ROCK
ŠTVRTOK-NEDEĽA 10.-13.JÚL
V areáli Likérky vo Vizoviciach sa odohrá už po šiestykrát festival Masters of Rock, venovaný fanúšikom tvrdej gitarovej hudby. Okrem množstva domácich kapiel vystúpia aj také zahraničné hviezdy ako Def Leppard, Avantasia, Annihilator, Oomph!, Amon Amarth, Apocalyptica, Sonata Arctica, či Within Temptation.


FESTIVAL COLOURS OF OSTRAVA
ŠTVRTOK-NEDEĽA 10.-13. JÚL
Siedmy ročník ostravského festivalu Colours of Ostrava sa opäť nesie v duchu hesla world-music a čosi navyše. Okrem jasne etnicky zafarbených záležitostí ako Habib Koité, Daby Touré, Noa, Sergent Garcia, či Tanya Tagaq, vystúpia i Sinéad O´Connor, Jan Garbarek, Happy Mondays, Dandy Warhols, Koop, Goldfrapp, či Lou Rhodes.


HUDBA HOMMAGE Á BACH 2008
PIATOK 11. JÚL
V koncertnej sieni Klarisky v Bratislave pokračuje cyklus koncertov na počesť J. S. Bacha. Počas koncertu 4152 zaznejú diela F. A. Bonportiho, D. Gabrielliho, G. F. Händela, A. Vivaldiho, a – samozrejme, J. S. Bacha. Na barokové husle budú hrať Peter Zajíček a Ľuboš Nedorost, na barokové violončelo Marek Štryncl a na čembalo Peter Guľas.


PÁRTY CREAMFIELDS 2008
SOBOTA 12. JÚL
Ak dávate prednosť veľkej open-air párty pred festivalmi, môžete sa zastaviť v sobotu na letisku v Břeclavi. Stredoeurópske vydanie Creamfields tohto roku ponúka na štyroch pódiách desiatky dídžejov (Corvin Dalek, Ferry Corsten, Sascha, Tráva), ale aj živé vystúpenia skupín (Coldcut, Gus Gus, Monkey Business, Tata Bojs).


HUDBA BUTY
NEDEĽA 13. JÚL
Skupina Buty ešte stále brázdi Česko i Slovensko s úspešným turné koncertov na želanie. Po sobotňajšej zastávke vo Vrbovom sa presunú do Bratislavy, kde svoju jukeboxovú show rozbalia v klube SPARX. Ako predkapela vystúpi bratislavská folkrocková skupina Salamander Band, vedená pesničkárom Romanom Vámošom.


FESTIVAL KREMNICKÝ HRADNÝ ORGAN
NEDEĽA 13. JÚL
K letu nepatria len letoviská a kúpaliská, ale aj rôzne kultúrne podujatia. Mesto Kremnica každé leto ožíva festivalom Kremnický hradný organ, v rámci ktorého po nedeliach vystupujú v kostole sv. Kataríny v areáli Mestského hradu chýrni organisti. Túto nedeľu to bude István Ruppert, ktorý zahrá diela M. Regera, A. Guilmanta a F. Liszta.
 
 
KINO BATHORY
Film, ktorí jedni vopred zatracujú, iní vopred velebia. Ak si chcete urobiť vlastný názor na to, ako stvárnil príbeh grófky Alžbety Báthoryovej režisér Juraj Jakubisko, nezostáva vám nič iné, len ísť do kina – citovať z recenzie dokáže aj papagáj.
Bathory (ČR/SR/VB/Maď., 2007)
Réžia: Juraj Jakubisko. Hrajú: Anna Friel, Karel Roden, Hans Matheson, Franco Nero
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite