Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jesenná márnosť opozície

.peter Schutz .časopis .týždeň doma

Štyri mesiace pred voľbami sa zdá nezvratné, že vláda Smeru sa zopakuje aj tretíkrát. Ak sa po prezidentskej voľbe marilo, že nádej opozície nezomrela, ...

... októbrové prieskumy to odkazujú do ríše fantázie.

Muselo by sa do marca stať čosi celkom mimoriadne, aby sa trend mierneho, ale kontinuálneho vzostupu Smeru – na ktorom sa zhodujú Focus, MVK i Polis – nielenže zastavil, ale nejako zásadne otočil. A ak by sa akýsi zázrak mal udiať, výbuch musí prísť zvnútra Smeru, alebo z úplne externého prostredia, keďže opozičné pole vychádza ako celkom „zamrznuté“ na číslach, kde vegetovalo celú volebnú periódu.

Signalizačnú hodnotu má aj 11-percentná Sieť a jednociferné skóre ostatných, čo sa páruje s bezútešným, letargickým opozičným prejavom. Naozaj dnes nevidno náznak, siluetu niečoho, odkiaľ by mohlo prísť k zvratu. Nesmie sa zabúdať, že finiš dokáže pomery síl zamiešať, avšak už sotva rozhádzať tak, aby sa marec od tejto mapy zásadne odlišoval.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite