Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA SI VYPOČUŤ Príbeh o rozdelení hranicami
Zuzana Števulová z Ligy za ľudské práva pozýva v stredu do bratislavskej A4 na Pecha Kucha Night. Témou je Hranica a jej kolegyňa Katka Fajnorová tam bude hovoriť nielen o ich činnosti, ale prednesie aj vlastnú báseň Hranica, inšpirovanú skutočným príbehom. „Na jar sme sa snažili o zlúčenie páru z Afganistanu, ktorý rozdelila česká polícia. Partnerka ostala v Česku a on umieral v slovenskom hospici v poslednom štádiu rakoviny. Niekoľko týždňov sme sa snažili, aby jej SR vydalo humanitárne vízum, keďže ako žiadateľka o azyl nemala žiadne doklady. Po intenzívnom lobingu ho dostala na kuse papiera. Zomrel niekoľko týždňov po jej príchode,“ líči nám právnička najsrdcervúcejší príbeh, aký v práci zažila.

TREBA SA ZAMASKOVAŤ Originálne masky
Ak sa tomu nedokážete vyhnúť a musíte predsa len absolvovať nejaký ten halloweensky večierok, môžete to poňať originálne a nebude to ani veľmi drahé. Dizajnéri Steve a Marianna Wintercroftovci z Cornwallu, ktorí inak vyrábajú na zákazku nábytok a surfy, ponúkajú cez internet papierové šablóny na masky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite