Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nebojím sa, že z detí budú moslimovia

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Liga za ľudské práva, ktorej šéfuje Zuzana Števulová, už viac ako desať rokov dohliada na to, aby sa u nás s utečencami zaobchádzalo korektne, ...

... aj keď na ministerstve vnútra môžu upozorňovanie na chyby chápať ako nekonštruktívnu kritiku.

Dlažobnú kocku som nikdy nikam nehodila.
Je to len taký symbol aktivizmu a ja som tú moju (na fotke) dostala od kolegyne, ako pripomienku, kam až advokácia môže dospieť a na jemnú výčitku Petra Kresáka, že sa šplhám na barikády a on ma ledva drží za päty. V Lige sme všetko právničky, máme okolo tridsať, a sme už vychované v tom, že právnici sú tu na to, aby písali odvolania, chodili na súdy a podávali sťažnosti. Možno sme trochu drzejšie a tvrdohlavejšie, ako sú v prostredí silového rezortu zvyknutí. Chápem, že štátni úradníci majú svoje nastavenia, regulácie, treba hľadať kompromis, ale očakávala by som, že aj oni chápu, že sme profesionáli a musíme hájiť práva našich klientov. Nemôžem povedať, vy ste mi sympatický, tak ja tú žalobu nepodám.

Nechcela som študovať právo.
Kedysi som chcela byť astronomičkou, archeologičkou, potom som si uvedomila, že ma spoločenské vedy bavia viac a najpragmatickejšie bolo dať si prihlášku na právo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite