Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto udrie na city Slovákom?

.elena Akácsová .časopis .komentáre

Na jeseň sa na slovenských televíznych obrazovkách objaví ďalšia úspešná šou prevzatá zo zahraničia. Do novej šou Markízy a

Na jeseň sa na slovenských televíznych obrazovkách objaví ďalšia úspešná šou prevzatá zo zahraničia. Do novej šou Markízy a Vila Rozborila sa môžu hlásiť ľudia, ktorí si myslia, že sú v nejakej oblasti viac talentovaní ako tí ostatní.
Bude to taká všehochuť, priestor dostanú speváci, hudobníci, tanečníci, kúzelníci aj rôzni iní zabávači bez obmedzenia žánru, veku a aj počtu, pretože súťažiť môžu aj skupiny. Ich výkony budú, ako je v takýchto šou zvykom, hodnotené porotou a hlasujúcimi divákmi. Šou sa volá Slovensko má talent a jej predlohou je britský formát Britain´s Got Talent.
Z britskej šou minulý rok vzišla ľudová hviezda menom Paul Pots. Nervózny, tučný, spotený predavač mobilov bez charizmy, hovoriaci o tom, že bol v detstve šikanovaný. Zaspieval prekvapivo čisto tenorovú áriu Nessun dorma z Turandot od Giacoma Pucciniho a okamžite si získal uznanie „prekvapenej poroty“ a SMS-ky hlasujúcich divákov.
Jeho povesť ku koncu súťaže pošramotilo odhalenie, že nie je zase až taký neskúsený a neškolený amatér, ako sa prezentoval, ale na víťazstvo, na svetovú slávu na Youtube a na rýchle vydanie jedného skvelo sa predávajúceho CD s popevkami, ktoré spievajú profesionálni tenoristi ako oddychovky, to stačilo.
V druhej sérii vysielanej v tomto roku sa objavila jeho detská kópia. Anjelský hlas, nervózny, tučný, bez charizmy, a tiež šikanovaný Andrew Johnston. Tentoraz diváci poučení z minula „nenaleteli“ na produkciou vyfabrikovaný dojemný príbeh a víťazom sa stal iný chlapec, ktorého pred rokom ako nezrelého poslali porotcovia domov – tanečník George Sampson. Súťažil aj napriek tomu, že trpí kyfózou (choroba chrbtice), napriek veľkým bolestiam a dokonca aj napriek dočasnému oslepnutiu a varovaniu lekárov, že mu tancovanie poškodzuje zdravie. To si predsa zaslúži SMS!
Úspešná šou bude v ďalšej sezóne pokračovať treťou sériou. V citovom vydieraní divákov bude zase treba trošku pritvrdiť.
Na Slovensku od jesene ešte len začíname, bude stačiť aj strémovaný spevák bez charizmy s priemerným hlasom. Šikanovanie v detstve podmienkou.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite