Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český týždeň Tomáša Němečka

.tomáš Němeček .časopis .týždeň vo svete

Skupina umeleckých provokatérov, prezlečených za kominárov, v sobotu 19. septembra vyliezla na strechu Pražského hradu a vymenila prezidentskú štandardu za obrovské červené trenírky. Najlepšie je na tej akcii to, čo sa stalo po nej. Uličníctvo vykonala skupina Ztohoven, ktorá skúša rôzne spôsoby zneisťovania verejného priestoru.

Skupina umeleckých provokatérov, prezlečených za kominárov, v sobotu 19. septembra vyliezla na strechu Pražského hradu a vymenila prezidentskú štandardu za obrovské červené trenírky. Najlepšie je na tej akcii to, čo sa stalo po nej. Uličníctvo vykonala skupina Ztohoven, ktorá skúša rôzne spôsoby zneisťovania verejného priestoru. Pri svojej najslávnejšej diverzii vpašovala do ranného vysielania ČT2 falošný záber atómového výbuchu na Trutnovsku; pri tej najpoetickejšej vymenili sklíčka v semaforoch tak, že červený a zelený panáčik chlastali, ležali alebo sa podopierali barlami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite