Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lotroviny Pištu Vandala

.štefan Chrappa .časopis .osobnosti

Milí priatelia, práve dnes som chcel písať o tom, aké je príjemné dať si šlofíka. Neverili by ste, ale „šlofíka“ oficiálne vedecké kruhy znalcov slovenčiny ignorujú. Napriek hojnému užívaniu tohto slova v hovorovom jazyku ho nenájdete v žiadnom slovníku. Niekde na internete som vyštrachal, že to môže byť české slovo a do češtiny tento pojem prenikol z uzívaného ospalého nemeckého „šláááfen“.

Milí priatelia, práve dnes som chcel písať o tom, aké je príjemné dať si šlofíka. Neverili by ste, ale „šlofíka“ oficiálne vedecké kruhy znalcov slovenčiny ignorujú. Napriek hojnému užívaniu tohto slova v hovorovom jazyku ho nenájdete v žiadnom slovníku. Niekde na internete som vyštrachal, že to môže byť české slovo a do češtiny tento pojem prenikol z uzívaného ospalého nemeckého „šláááfen“. Kto by nevedel, čo je šlofík, tak šlofík, milí priatelia, šlofík je paráda! Je to krátky spánok, ktorý si s najväčším pôžitkom doprajete v akúkoľvek dennú hodinu, najlepšie poobede.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite