Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA VIDIEŤ A POČUŤ Rudolf Buchbinder v Bratislave

Už 21. septembra odznie v bratislavskej Redute prvý z koncertov v rámci abonentného cyklu Beethoven. Svetoznámy klavirista R. Buchbinder a Bruno Walter Symphony Orchestra pod vedením dirigenta J. M. Händlera uvedú Beethovenov Koncert pre klavír a orchester č. 5 Es dur op. 73 „Cisársky“, ktorému bude predchádzať Symfónia č. 7 A dur op. 92. V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám J. M. Händler povedal: „Od detstva som chcel byť len muzikant. Počúval som doma platne Bruna Waltera, otec mi hovoril, aké to bolo, počuť ho naživo vo Viedni. To, že som to mohol zopakovať v slobodnej Bratislave, je môj splnený sen.“


TREBA SI OBLIEKAŤ Solárne panely

Dva roky pracovala holandská dizajnérka Pauline Van Dongen na vývoji svojej nositeľnej solárnej kolekcie. Minulý rok predstavila solárne šaty a solárnu vestu a získala si veľkú pozornosť médií. Teraz prišla v spolupráci s Holst Cetre so solárnou košeľou. Na nej sa nachádza 120 tenučkých solárnych článkov, ktoré sú prepojené s látkou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite