Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA ÍSŤ DO DIVADLA A nebáť sa vyjadriť

V rozhovore do rubriky Sedem cností a nerestí nám herec Juraj Kemka prezradil, že sa nebojí vyjadrovať svoj politický názor. Preto rád hrá v predstaveniach divadla Astorka, ktoré politiku reflektujú. V prvom rade je to predstavenie Na koho to slovo padne, ktoré hrajú už od roku 1998 a v decembri bude mať 300. reprízu. „24. a 25. septembra to hráme v Bystrici, tak dúfam, že nám to župan nezatrhne,“ hovorí so smiechom. Zároveň pozýva do Astorky v Bratislave na predstavenie Jama deravá, ktoré hrajú už tento utorok. „Miško Vajdička sa pre toto autorské predstavenie inšpiroval v Maďarsku, medzitým už súbor Krétakör Színház na základe predstavenia Čierna krajina zrušili, zlikvidovali ich. V predstavení sa riešia rôzne politické kauzy, hráme o Gorile a pije sa kokakola.“


TREBA ÍSŤ DO PIEŠŤAN Na Cinematik

Vo štvrtok sa začína 10. ročník Medzinárodného filmového festivalu Cinematik Piešťany, ktorý uvedie viac ako 100 filmov. Špeciálnu pozornosť upriamuje na katalánsku kinematografiu, v troch sekciách sa predstaví vyše 20 filmov z tohto regiónu – filmy, ktoré získali vysoké ocenenia, nádejné debuty, žánrové filmy i tvorba Jaime Rosalesa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite