Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ivan Ostrochovský: Svet viac smrdí ako vonia

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Filmár Ivan Ostrochovský sa momentálne venuje prezentovaniu svojej dramatickej prvotiny Koza, ktorá už boduje na filmových festivaloch a o týždeň príde do našich kín. Oveľa radšej by však venoval čas a energiu dvom novým filmom, ktoré pripravuje.

Najlepšia fáza je príprava filmu.

Ešte nie je ten tlak, ešte človek nevie, čo sa pokazilo, čo nestihlo. Ten začiatok je rovnaký, ako keď sa začína vzťah, myslíme si, že všetko bude len krásne, a potom sa to nabalí. Natáčanie sa snažím odkladať čo najdlhšie, stále mám pocit, že ešte niečo lepšie vymyslím, ešte zoženiem viac peňazí. Ťažko sa odhaduje miera, keď je dosť špekulácií a keď už treba začať robiť. Termínom sa snažím vyhýbať, ale v určitom momente je ich tlak dobrý. Na Slovensku sa takýto film robí 4 až 5 rokov, mám 42 rokov, kým ma porazí, stihnem ešte urobiť 3 či 4 filmy. Preto som lakomý na svoj čas, ten ubúda, nech robím čokoľvek.


Chodím spať o desiatej, už mám dôchodcovský mód.

Celú filmovú fakultu som prespal. Som Žilinčan, pamätám si iba trasu z Mlynskej doliny, nikde inde som nebol, spal som stále, asi som mal pocit, že si musím oddýchnuť do rezervy, lebo ma ešte niečo čaká.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite