Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pod lupou Jána Štrassera: Sestry naše každodenné

.ján Štrasser .časopis .klub

Mal či nemal slovenský prezident Andrej Kiska zveriť svoj pokazený bedrový kĺb českým chirurgom? Toť otázka ako zo Shakespearovej tragédie. Isteže, je plne legitímna, no nesmie prekryť iné, takpovediac vitálne problémy nášho zdravotníctva. Lebo tie ohrozujú nás všetkých.

Nevidím jediný dôvod, pre ktorý by prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Iveta Lazoríková nehovorila pravdu, keď v rozhovore pre týždenník Plus 7 dní konštatovala, že ministerstvo zdravotníctva totálne kašle na ekonomické a sociálne problémy zdravotných sestier. „Na poslednom rokovaní so štátnym tajomníkom namiesto toho, aby si aspoň vypočul naše výhrady, neustále ťukal do telefónu a stále odbiehal. Takže si nás ani nevypočul. Toto je normálne správanie? Ja tomu fakt nerozumiem.“
Milá pani Iveta, čomu nerozumiete? Ešte ste nevideli a nepočuli v televízii bezvýrazného ministra zdravotníctva Čisláka, ako bezobsažnými frázami odpovedá (ak vôbec) na veľmi konkrétne otázky Barbory Demešovej z Markízy? Nevideli a nepočuli ste jeho rovnako bezvýrazných úradníkov? Hm, bezvýrazných... jeden výraz tam predsa len je a hovorí: Vaše problémy nás nezaujímajú, neotravujte, máme iné starosti – našou prioritou je vysať peniaze poistencov a prepumpovať ich na tie správne účty.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite