Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Grécko, MMF a Nemecko

.peter Schutz .časopis .týždeň v ekonomike

Čínsky akciový pád a nové utečenecké vlny odklonili pozornosť od Grécka. Pritom ďalšie voľby v septembri rozhodnú o garnitúre tak trochu samovrahov, ktorá prevedie krajinu nadiktovanými reformami.

Čínsky akciový pád a nové utečenecké vlny odklonili pozornosť od Grécka. Pritom ďalšie voľby v septembri rozhodnú o garnitúre tak trochu samovrahov, ktorá prevedie krajinu nadiktovanými reformami. Metafora o samovrahoch platí, aj keby dôveru získal znovu Alexis Tsipras, keďže „transplantáciu“ opatrení, ktoré sú podmienkou prísunu 86 miliárd eur, skrz-naskrz socialistický organizmus gréckej spoločnosti neprijme. Po skrotení Tsiprasa, ktorý hrozil odmietnutím princípov doterajšieho „zachraňovania“, už Európa nemá z volieb neurózu. Je to však iba ticho pred búrkou, ktorej úvodným príznakom bude, že už prvá kontrola plnenia reforiem, ktorá príde do Atén vzápätí po voľbách, zistí obvyklé nedostatočnosti. Je jasné, že splátkový kalendár gréckych záväzkov, ktoré len do konca roka činia asi 5 miliárd eur, bude i naďalej pod tlakom, keďže peniaze budú EÚ a MMF uvoľňovať len proti plneniu reforiem.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite