Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

.do pozornosti(16. – 22. 6. 2008)

.do pozornosti
(16. – 22. 6. 2008)

VÝSTAVA WARHOLOVE POLIEVKY
UTOROK – NEDEĽA 17. – 22. JÚN
V Galérii Ľudovíta Fullu v Ružomberku si môžete v najbližších týždňoch okrem stálej expozície pozrieť aj kolekciu serigrafií Campbellových polievok, ktoré v r. 2006 získala do svojich zbierok Slovenská národná galéria. Toto dielo Andyho Warhola je spolu s portrétmi herečky Marilyn Monroe základným kameňom pop-artu.

PERFORMANCE MARNOST KŘÍDEL
UTOROK 17. JÚN
Spoločný multimediálny projekt českých hudobníkov Ireny a Vojtěcha Havlovcov a výtvarníka a pesničkára Petra Nikla (člen skupiny Tvrdohlaví) si budú môcť pozrieť a vypočuť návštevníci Stanice v Žiline. Predstavenie Marnost křídel využíva hudobné nástroje, hlasy, ale aj bábky a rôzne výtvarné objekty.

DIVADLO VŠETKO ZA NÁROD
UTOROK – STREDA 17. – 18. JÚN
Nová hra v repertoári Divadla Andreja Bagara v Nitre má síce už po premiére, ale je ešte stále čerstvá. Predstavenie Všetko za národ podľa literárnej predlohy Boženy Slančíkovej-Timravy napísal Ondrej Šulaj a režíroval ho Michal Vajdička. Je to tragikomický príbeh o láske, ilúziách a hraniciach tolerancie vtedy i dnes.

DIVADLO MESIAC NA DEDINE
ŠTVRTOK 18. JÚN
Ani bratislavská Astorka nezaháľa a pred prázdninami dala ešte jednu premiéru. Mesiac na dedine, dráma ruského klasika Ivana Sergejeviča Turgeneva, je o láske iba v prvom pláne. Panoptikum stratených existencií predvedú na javisku hviezdy Astorky na čele s Martou Sládečkovou a Petrom Šimunom, réžiu má Roman Polák.

HUDBA VENI PO 20 ROKOCH
ŠTVRTOK – SOBOTA 19. – 21. JÚN
Súbor Veni oslavuje dvadsiatku koncertmi – vo štvrtok zahrá na festivale Factory Art – Made in Slovakia v Poprade, v piatok na festivale komornej hudby Konvergencie po Slovensku v Levoči a v sobotu v novom kultúrnom priestore Kasárne v Košiciach, kde pokrstí aj svoje nové cédečko s názvom Bratislava. Veni, vidi, vici!

HUDBA ORGANIC QUARTET
ŠTVRTOK 19. JÚN
Banskobystrický džezový klub Bis Audio Jazz Klub uvádza kvarteto Ondřeja Pivca, mladého českého hráča na Hammond organ. Členmi Organic Quartetu, ktorý dostal cenu Akadémie populárnej hudby Anděl za kategóriu Jazz a blues za rok 2006, sú okrem Pivca bubeník Tomáš Hobzek, gitarista Libor Šmoldas a saxofonista Jakub Doležal.

TANEC BOLERO A... STRIKE
PIATOK 20. JÚN
Balet Slovenského národného divadla už niekoľkokrát pozval do svojej inscenácie Bolero a viac… ako hostí aj tanečníkov z iných súborov. Tentoraz tanečné miniatúry a choreografie Mária Radačovského a Igora Holováča doplní choreografia s názvom Vnútri, ktorú pripravilo streetdancové zoskupenie Laciho Strikea.

HAPPENING 1. MEDZINÁRODNÝ DEŇ ZATUCHNUTEJ AVANTGARDY
PIATOK 20. JÚN
Atraktívnu záverečnú párty pred letnou prestávkou pripravilo bratislavské kultúrne centrum A4. Okrem spievajúceho elektrodídžeja Ventolina, trenčiansko-rožnovského dua skrečerov Jack Jacksons 5 a hosťujúcej českej kapely TNP je na programe reunion slávnej skupiny Ali Ibn Rachid v pôvodnej zostave. A že zázraky sa nedejú!

FESTIVAL ŽILINSKÁ SVÄTOJÁNSKA NOC 2008
PIATOK-SOBOTA 20.-21. JÚN
Piaty ročník medzinárodného festivalu otvoreného divadla sa chystá pobudnúť v uliciach Žiliny. Svoj šiator tu rozloží Teatro Tatro a zahrá aj mnoho iných súborov zo Slovenska, Čiech, Poľska, Maďarska, Talianska a Francúzska. Podrobnejšie informácie o programe nájdete na internetovej stránke www.svatojanskanoc.sk.

FESTIVAL UNDERGROUND FEST V.
PIATOK-SOBOTA 20.-21. JÚN
Aj martinský Underground Fest slávi päťročnicu. Na miestnom amfiteátri sa vystriedajú desiatky punkových a rockových kapiel zo Slovenska i z cudziny, napríklad Plexis, Šanov 1, Konflikt, SPS, Ska2Tonics, Načo názov, Hasiaci prístroj, Punk Floid, The Fialky, Princovia, Vandali a pod. Na programe je aj čítanie undergroundovej literatúry.

KINO ÚTEK DO DIVOČINY
Film nakrútený podľa románu, ktorý bol napísaný podľa skutočnosti. Dvadsaťdvaročný mladík Christopher McCandless sa po skončení vysokej školy namiesto budovania kariéry vydal pešo na Aljašku. Road-movie Seana Penna, špecialistu na nezávislé filmy.
Into the Wild (USA, 2007)
Réžia: Sean Penn. Hrajú: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, Willliam Hurt

KINO SMRŤ ON-LINE
Hlavnou hrdinkou tohto amerického príbehu je agentka FBI Jennifer Marshová (hrá ju Diane Laneová), naháňajúca zločincov spoza obrazovky počítača. Zrazu sa však objaví na internete chladnokrvný zabijak, kvôli ktorému táto dáma poruší svoje zvyky.
Untraceable (USA, 2008)
Réžia: Gregory Hoblit. Hrajú: Diane Lane, Billy Burke, Colin Hanks
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite