Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zlyhanie štátnej moci

.peter Schutz .časopis .týždeň doma

Policajný zásah v Matovičovom vydavateľstve je s pravdepodobnosťou blízkou istote ďalšie parádne zlyhanie Kaliňákovho ministerstva vnútra. Takto účelovo sa voči opozícii postupovať nesmie.

Na veci by dokonca máločo menilo aj to, keby ľudia z kriminálky v účtovníctve Matovičovej firmy dodatočne „niečo“ našli. Tie úvodzovky na „niečo“ totiž znamenajú, že policajti išli naslepo, bez konkrétneho podozrenia či nebodaj dôkazu. Na raziu vo firme opozičného politika im stačilo – údajne – anonymné udanie. Za okolností, ktoré práve vidíme, pritom nie je vôbec vylúčené, že Matovič je objektom a aj obeťou čistej provokácie. Je predsa odpornou demonštráciou moci, keď prokurátor, známy nečinnosťou v stokrát závažnejších kauzách (tunelovanie vojenského spravodajstva či emisie), nemal teraz v ruke vôbec nič okrem domnienky, že ak Matovič akoby navádzal na nahrávke Procházku na krátenie DPH, azda ju vo firme naozaj aj krátil.
Porovnanie s „horlivosťou“ toho istého prokurátora v omnoho vážnejších kauzách nie je jediné, ktoré ukazuje na selektívne užívanie štátnej moci.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite