Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

HUDBA BOB DYLAN
PONDELOK 6. JÚN
Legendárny americký pesničkár Bob Dylan sa po prvýkrát zastaví v Ostrave. V miestnej ČEZ Aréne zahrá podľa všetkého hlavne piesne z najnovšieho albumu Modern Times, ktorí si rovnako cenia kritici aj jeho fanúšikovia. O prekvapenia však určite nebude núdza, keďže majster rád ľubovoľne nakladá so svojimi starými songami.

TANEC BRATISLAVA V POHYBE
PONDELOK-NEDEĽA 9.-15.JÚN
Na rôznych miestach hlavného mesta sa koná festival moderného tanca Bratislava v pohybe. Počas týždňa môžete uvidieť napríklad Compagnie Josef Nadj z Francúzska, slovenské a české ansámble Elledanse, Štúdio tanca, Bubla Company, Farma v jeskyni a DOT504, či sólistov Petru Fornayovú, Luciu Kašiarovú a Jara Vinařského.

HUDBA THE CAVALERA CONSPIRACY
UTOROK 10. JÚN
Bratia Max a Igor Cavalerovci, bývalí členovia brazílskej metalovej skupiny Sepultura, sa dali znovu dokopy ako The Cavalera Conspiracy a po vydaní prvého albumu pod týmto názvom sa vydali na turné. Jednou z jeho zastávok má byť aj Športová hala Pasienky v Bratislave ako pozývací koncert festivalu Topfest 2008.

HUDBA BOLEK POLÍVKA & ČECHOMOR
PONDELOK, STREDA, ŠTVRTOK 9., 11. a 12. JÚN
Iba na troch miestach Slovenska vystúpia na jednom pódiu herec a bavič Bolek Polívka a populárna folkrocková skupina Čechomor. V pondelok ich spolu s hosťami (bratia Muchovci a Vlasta Redl) privíta košická hala Cassosport, v stredu bratislavské PKO a vo štvrtok Františkánsky amfiteáter v Skalici.

PÁRTY NIGHT_FM
ŠTVRTOK 12. JÚN
Táto akcia propaguje dídžejov a hudobníkov, ktorí vystúpia pod hlavičkou Rádia_FM na festivale Pohoda. V ten istý večer v bratislavskom Subclube zahrajú Uniques, Infants a Dj db, v klube Lúč v Trenčíne Hugo D´Gen, Blue Sundown a Amphibious, v trnavskom Artklube Foolk, Veneer a Nové Mapy a na žilinskej Stanici Milosh, Skank, Junior a Tibor Holoda.

ŠTVRTKY DANIELA HEVIERA SYLVIE KROBOVÁ
ŠTVRTOK 12. JÚN
Sylviu Krobovú, jeden z tajných tromfov českej pesničkárskej scény, vytiahne Daniel Hevier na pódium v Café Scherz na bratislavských Palisádach. Kto je Krobová? Najlepšie to vystihol kritik Jan Bořek Šikula: „Sladkobolné melancholie zbavená Hegerová, Olmerová bez štamprlete, však s echt hořkostí v hlase, Radůza prosta dryáčnictví.“

HUDBA ŽIVÉ KVETY
PIATOK 13. JÚN
Skupina Živé kvety prežíva podľa všetkého mimoriadne plodné obdobie. Čas medzi vlaňajším a tohtoročným albumom si kráti usilovným koncertovaním. Jeden z takýchto koncertov, na ktorom zaznejú piesne staré i nové, elektrické i akustické, sa odohrá v piatok trinásteho v bratislavskom Klube za zrkadlom a má byť zaznamenaný aj na DVD.

FESTIVAL NOVAROCK 2008
PIATOK-NEDEĽA 13.-15.JÚN
Na poliach neďaleko Nickelsdorfu, iba kúsok za Bratislavou, vyrastie opäť niekoľko pódií, na ktorých zahrá počas troch dní výkvet gitarovej muziky z Európy i zo zámoria: Rage Against The Machine, The Verve, Sex Pistols, Judas Priest, Incubus, Motorhead, Kid Rock, NOFX, Chris Cornell, Porcupine Tree a mnoho ďalších rockových hrdinov.

VÝSTAVA RUSSIAN ART
SOBOTA 15. JÚN
Reprezentatívnu výstavu súčasného ruského výtvarného umenia ponúka svojim návštevníkom od soboty bratislavská galéria Danubiana. Kurátor výstavy Jevgenij Berezner, riaditeľ Múzea moderného umenia v Moskve, vybral viac ako dvesto prác od päťdesiatich súčasných ruských autorov, ako sú Vladimír Nemuchin, Iľja Kabakov, či Erik Bulatov.

DIVADLO ORCHESTER TITANIK
UTOROK 10. JÚN
Tí, ktorí si v minulom .týždni prečítali článok o prešovskom Divadle Alexandra Duchnoviča a chcú zistiť, či jeho autor v chválach nepreháňal a zároveň sa im nechce vycestovať z Bratislavy, môžu prísť v utorok do Štúdia SND. Hru Bulhara Christa Bojčeva zahrajú v réžii Slováka Jozefa Cillera skvelí Rusíni z Prešova.

KINO SEX V MESTE: FILM
Sexu v meste sa zrejme televízna obrazovka máli, preto prichádza s kinoverziou. Ľúbostné dobrodružstvá kamarátok Carrie, Samanthy, Charlotte a Mirandy pokračujú a keby ste to nevideli na vlastné oči, tak tomu hádam ani neuveríte...
Sex and the City: The Movie (USA, 2008)
Réžia: Michael Patrick King. Hrajú: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon

KINO UDALOSŤ
V novinke M. Night Shyamalana, indického špecialistu na hrôzostrašné filmy, sa v dôsledku ekologickej katastrofy začnú na Zemi masovo šíriť samovraždy. Elliot Moore sa snaží za každú cenu zachrániť seba a svoju rodinu – manželku s dcérou.
The Happening (USA/India, 2008)
Réžia: M. Night Shyamalan. Hrajú: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, Ashlyn Sanchez
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite