Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Oľga Gyárfášová: Žijem sendvičový čas

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Sociologička a analytička IVO Oľga Gyárfášová je obľúbeným hosťom televíznych volebných štúdií, kde sa snaží komentovať nekomentovateľné. Často bojuje s  trémou a s pocitom, že by mala byť radšej psychoanalytičkou, aby dokázala vysvetliť, prečo ľudia robia to, čo robia.

Mám profesionálnu deformáciu.
Strašne nerada odpovedám na akékoľvek dotazníky, som príliš zaujatá, aby som mohla byť respondentka. Popri práci na rôznych výskumných projektoch učím na Fakulte sociálnych a ekonomických vied UK metodológiu a politickú sociológiu. Neviem byť veľmi prísna, snažím sa byť spravodlivá. Mám ambíciu zobudiť v študentoch zvedavosť a záujem spoznať, čo sa v spoločnosti deje pod povrchom a prečo je to tak. Zároveň im k tomu dobrodružstvu poznávania poskytnúť základné nástroje.

Som sendvičová generácia.
To je tá, ktorá sa z jednej strany stará o rodičov, z druhej o neplnoleté deti. V mojom prípade je to ešte o jednu vrstvu bohatšie – ozajstný royal burger. Lebo deti už majú deti, som trojnásobná babička. Nesťažujem sa, teší ma to, vážim si to a užívam si, že sú všetci nablízku, že sa mama teší dobrému zdraviu a ja sa – v rámci typického ženského multitaskingu – snažím sa žiť intenzívne a aktívne so všetkými generáciami.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite