Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chceme vidieť Nataschu!

.časopis .ostatné

Čokoľvek Natascha Kampusch urobí, nikdy sa nezbaví zvláštneho metra, ktorým sa budú merať jej činy.

Čokoľvek Natascha Kampusch urobí, nikdy sa nezbaví zvláštneho metra, ktorým sa budú merať jej činy.


Časť ľudí ju ľutuje, niekomu už azda lezie na nervy neprestajnou prítomnosťou v médiách. Niekto hodnotí každý jej krok ako súčasť terapie po ôsmich rokoch strávených v zajatí, kde ju držal šialený únosca – čiže buď ako pokrok, alebo ako regres. Iný vopred súdi, že Natascha Kampusch je nenapraviteľne „mimo“ a žiadna terapia ju „nenormalizuje“, takže všetko u nej berie ako výstrelok.
Inak to nie je ani v prípade televízneho programu, ktorý začala vysielať rakúska súkromná televízia Puls 4 a v ktorom figuruje bývalá obeť únosu ako moderátorka. Program sa nazýva Natascha Kampusch trifft..., vyrábať sa má raz do mesiaca a hosťom prvého dielu, ktorý sa vysielal minulú nedeľu, bol Niki Lauda. Zvláštna kombinácia? Celé je to zvláštne.

Natascha Kampusch je už teraz celebrita. Je prakticky jedno, koho si pozve (koho jej pozvú), diváci budú visieť očami na nej. A čo chcú vidieť? Zrejme čokoľvek, čo im doteraz v záplave bulvárneho spracovania Nataschinho osudu uniklo. Budú pátrať po náznakoch nervového zlyhania? Budú v jej moderátorskom prístupe hľadať stopy správania, ktoré azda súvisí s jej zajatím? Ak bude Natascha Kampusch držať opraty pevne v rukách, možno ju označkujú ako únoscom „vycvičenú“ na panovačné správanie. Ak bude pôsobiť ústupčivo, zrejme sa ozvú hlasy, že jej zostala mentalita obete.
Dalo by sa špekulovať o tom, prečo potrebuje táto dievčina ešte väčšmi vystavovať svoju tvár. Robí to však slobodne, a či tým už prejavuje psychickú silu, alebo, naopak, závislosť od mienky okolia, je jej vec. Ako moderátorka však bude zaujímavá len dovtedy, kým bude zaujímavá ako obeť únosu. Jedine ak by sa ukázalo, že je naozaj schopná...
Inak sa jej kariéra časom nemusí líšiť od dievčat za milión, ktoré si u nás uviazala na krk Televízia JOJ – a ako moderátorky sa víťazky prvej čisto slovenskej reality šou neosvedčili. S reality šou má, napokon, Natascha spoločné dosť. Akurát, že to, čo v jej živote pripomínalo veľmi zdrsnenú verziu Big Brother, sa odohralo mimo kamier. O to viac teraz diváci túžia zachytiť aspoň stopy, ktoré na nej zajatie zanechalo. Zostáva dúfať, že aspoň niektorí jej iba obyčajne a slušne držia palce, aby zvládla život, ak už aj nie vlastnú šou.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite