Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Okrádam vás? Dokážte to!

.elena Akácsová .časopis .ostatné

Nedávno vznikla na slovenskom internete nová stránka, ktorá sa chce venovať celebritám a všetkému okolo nich. Chvályhodné na tvorcoch je, že chcú písať satiricky, priam si z celebrít robiť žarty.

Nedávno vznikla na slovenskom internete nová stránka, ktorá sa chce venovať celebritám a všetkému okolo nich. Chvályhodné na tvorcoch je, že chcú písať satiricky, priam si z celebrít robiť žarty.
Humoru nie je nikdy dosť, fajn.
Menej chvályhodné už je, že dôvodom, prečo si myslia, že je fér robiť si z celebrít žarty, je to, že majú oveľa viac peňazí ako my, obyčajní smrteľníci. Závisť nie je pekný motív na satirickú tvorbu, no ale na druhej strane, zmieriť sa so závisťou menej úspešných patrí k cene za slávu. Tá je započítaná práve v tých nekresťanských príjmoch celebrít. 
Čo ma však vyslovene nahnevalo na novej stránke, je nasledovný disclaimer: Všetky obrázky na Pikosky.sk boli nájdené na webe a sú preto považované za public domain. Ak niektorý z uverejnených obrázkov porušuje vaše autorské práva, kontaktujte nás a my ich, hneď po predložení dôkazu vlastníctva z našej stránky odstránime.

Predstavila som si obchod s kradnutým tovarom, kde visí pri vchode analogický nápis: Všetok tovar v našom obchode bol nájdený na ulici, a preto je považovaný za verejné vlastníctvo. Ak v našom obchode nájdete váš vlastný majetok, dokážte nám, že sme vám ho ukradli a my ho potom láskavo odstránime z nášho predajného pultu.
Chápem, že na internete si ľudia zvykli mať všetko zadarmo. Chápem, že v našej krajine vládne nízke právne povedomie, veď zlodej je tu národný hrdina a vlastník čohokoľvek je opovrhnutiahodný kapitalista. Chápem aj to, že po rokoch adorovania „pracovitých“ rúk, si tu nikto necení duševnú a tvorivú prácu ani len symbolicky.
Ten disclaimer je odrazom myslenia spoločnosti a tí veselí a trochu drzí nadšenci to určite nemysleli zle. Ani ja im nič zlé neželám. Nech sa im darí v ich tvorivom autorskom úsilí. A nech sa čoskoro ich poctivá práca stane verejným majetkom, ktorého autorstvo budú musieť každému, kto si ju drzo ukradne, najprv dokázať.

www.t-station.sk
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite