Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlado Burjan: Topánky si vždy ukladám rovnobežne

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Vydavateľ a šéfredaktor časopisu Dobrá škola Vlado Burjan aj pre .týždeň často glosuje vzdelávanie a pripomína, že škola je len jedna z jeho foriem. Firmu Exam nezaložil preto, že ho baví podnikanie, ale preto, že inak by sa nemohol venovať tomu, čo ho baví.

Na obed chodím takmer vždy sám.

Hoci je to celkom proti odporúčaniam pre úspešných podnikateľov, moja firma už 21 rokov v pohode funguje. Som priam učebnicový introvert, ticho a samota ma nabíja. Počas dňa potrebujem mať čas, keď som sám a nikto ma neoslovuje. Keď kráčam, dám si slúchadlá a počúvam nejakú prednášku, pri jedle vytiahnem iPad. Od detstva som naučený pri jedle ešte niečo ďalšie vnímať, televízor, knihu, nedokážem jesť „iba tak“.


Bol som kockáč.

Matika mi išla, tak prečo by som sa jej nevenoval? Bohužiaľ stredná škola mi viaceré iné oblasti znechutila – fyziku, chémiu či dejepis som dlho považoval za hlúposti, čo je tragédia, ktorú im neviem zabudnúť. Trvalo mi veľa rokov, kým som zistil, že to vôbec nie je pravda. Postupne som sa mnohé doučil, ale beriem to tak, že tie roky som stratil. Matematike som sa intenzívne venoval asi 15 rokov. Učenie mi chýba, matematika už ani nie. Keby som si dnes mal znovu vyberať, oveľa viac ma vzrušuje história, sociológia, výtvarné umenie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite