Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

FILM A HUDBA DR. JEKYLL & MR. HYDE
PONDELOK 2. JÚN
Na Stanici v Žiline-Záriečí si v pondelok budú môcť milovníci starých filmov a novej hudby prísť na svoje. Premietanie klasického filmu Dr. Jekyll & Mr. Hyde režiséra Johna S. Robertsona z roku 1920 bude ozvláštnené živou hudobnou produkciou skupiny Devil Music Ensemble z amerického Bostonu.

HUDBA JASON WEBLEY
STREDA 4. JÚN
Uprostred pracovného týždňa sa v bratislavskom Subclube zastaví výnimočná osobnosť – americký punkový akordeonista a trubadúr Jason Webley zo Seattlu so svojím čiernym kabaretom, ktorý vraj pripomína Toma Waitsa zamlada. Ako predkapela vystúpi domáce avantgardné elektronické zoskupenie Nové mapy.

HUDBA KLEZMER ZA ZRKADLOM
ŠTVRTOK 5. JÚN
Vo štvrtok večer sa v bratislavskom Klube Za zrkadlom stretnú dve vážené klezmerové telesá – domáci Pressburger Klezmer Band a ako hosť budapeštiansky Pannónia Klezmer Band. Toto pôvodne sexteto vzniklo v r. 1997 a v súčasnosti má päť členov a na konte päť albumov a množstvo koncertov a tanečných workshopov.

VERNISÁŽ MONUMENT TRANSFORMANCE
ŠTVRTOK 5. JÚN
V priestoroch galérie Tranzit na bratislavských Zlatých pieskoch autori predstavia projekt Monument Transformance s podtitulom Komunismus nikdy nebyl. Je to iniciatíva z oblasti umenia a teórie, skúmajúca osobnú aj kolektívnu pamäť v priebehu spoločenských zmien. O hudbu sa postarajú Med, Braňo Špaček, Tu v dome a Frank Winter.

OPERA HOSŤOVANIA V SND
ŠTVRTOK – NEDEĽA 5. – 7. JÚN
V historickej budove SND vystúpi vo štvrtok ako hosť Opera Štátneho divadla Košice s operou Charlesa Gounoda Faust a Margaréta v naštudovaní českého režiséra Zdeňka Trošku. V novej budove SND bude počas víkendu hrať i pražská opera Národného divadla – v sobotu  inscenáciu Dobře placená procházka, v nedeľu je na programe Don Pasquale. 

TANEC ZÁVEREČNÁ V TANEČNOM DOME
PIATOK 6. JÚN
Poslednýkrát pred letnou pauzou sa bude vyučovať v Tanečnom dome v bratislavskom Klube Za zrkadlom. Verbunk a čardáš z Branova učia Dragúni, do tanca hrá Muzička. Po workshope nasleduje tancovačka, na ktorej si môžete zopakovať všetky tance, ktoré ste sa doteraz naučili. Ďalšia príležitosť skočiť si bude až na festivale Pohoda.

DIVADLO PROROK ILJA
PIATOK 6. JÚN
Pouličné Teatro Tatro chystá úvodné predstavenie letnej sezóny – hru Tadeusza Słobodzianeka Prorok Ilja. Režisérom inscenácie, ktorá získala ocenenia na domácich i zahraničných festivaloch a prehliadkach, je Ondrej Spišák a uvidieť ju môžete v rámci projektu Šiator pod hradom v mestskom parku Na Sihoti v Nitre.

FESTIVAL WILSONIC
PIATOK – SOBOTA 6. – 7. JÚN
Festival urbánnej, prevažne elektronickej hudby Wilsonic, má už v Bratislave svoju tradíciu. Najnovšie rytmy z klubov východnej i západnej Európy si môžete skontrolovať na troch pódiách rozmiestnených na Tyršovom nábreží v Divadle Aréna. Viac podrobností o účinkujúcich na strane ......... tohto vydania alebo na www.wilsonic.sk.

FESTIVAL LUMEN 2008
PIATOK – SOBOTA 6. – 7. JÚN
Trnavské Trojičné námestie a vynovený amfiteáter budú počas víkendu patriť ďalšiemu ročníku festivalu duchovnej hudby Lumen. Okrem hŕby domácich i zahraničných gospelových spevákov a skupín (hlavným magnetom majú byť britskí Delirious?) sú na programe sväté omše a osvetové prednášky. Viac na www.fln.sk.

HUDBA HARRY SOKAL + JOZEF TRIO
SOBOTA 6. JÚN
Významný rakúsky džezový saxofonista Harry Sokal (okrem iného člen Vienna Art Orchestra) hral s naozaj neuveriteľným zoznamom muzikantov. V sobotu večer k nim v bratislavskej Hlave XXII pribudnú slovenský perkusionista Jozef „Dodo“ Šošoka, klavirista Ondrej Krajňák a kontrabasista Tomáš Baroš.

KINO SISSI A YETI
Nevedno, na čo sa spoliehajú distribútori nasledujúceho filmu. Nemecký animák ? la Dreamworks, ktorý je paródiou na romantické udalosti okolo princeznej Sissi a cisára Františka Jozefa, pritiahne do kín hádam aspoň monarchistov...
Lissi und der wilde Kaiser (Nem., 2007)
Réžia: Michael Bully Herbig.

KINO VÝBER Z HROZNA
Debut režiséra Tomáša Bařinu patrí k najnavštevovanejším českým filmom tohto roku, ktorý vytrel kocúra aj Hřebejkovi. Letnú komédiu, odohrávajúcu sa v moravských viniciach, niekto na internete vtipne označil za „Dobrý ročník pre tínedžerov“.
Bobule (ČR, 2008)
Réžia: Tomáš Bařina. Hrajú: Kryštof Hádek, Lukáš Langmajer, Tereza Voříšková
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite