Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pod lupou Jána štrassera: Bdelá kóma parlamentu

.ján Štrasser .časopis .spoločnosť

Už takmer stotridsať rokov školáci na celom svete závidia Briantovi, Gordonovi, Doniphanovi a ďalším dvanástim chovancom Chairmanovho penzionátu, ktorým Jules Verne vymyslel dva roky prázdnin. Celkom určite im však nemusia závidieť naši ústavní činitelia – poslanci NR SR a ministri Ficovej vlády.

Tí sa rozhodli od začiatku júla až do volieb v marci 2016 poľaviť vo svojom pracovnom nasadení (aj keď si neviem dosť dobre predstaviť, ako sa dá poľaviť z niečoho, čo nie je). Poslanci si do konca augusta fajnovo odpočinú, potom sa zídu, popozerajú si fotky z dovoleniek, pokecajú na fejsbúku, vylúštia zopár krížoviek, pretože, ako nám to avizujú, už nebude veľmi do čoho pichnúť. Legislatíva sa ponára do bdelej kómy, čo sa v programovom vyhlásení vlády nasľubovalo a nesplnilo, to sa v nadchádzajúcej volebnej kampani nasľubuje znovu, lebo, ako vravieva jeden môj priateľ, nikto vám nemôže toľko dať, koľko vám ja môžem sľúbiť.

Do volieb v marci 2016 vláda pošle do parlamentu už len štátny rozpočet na rok 2016 a ďalší sociálny balíček. Vládni poslanci si z toho košele neprepotia, napokon, nepotia si ich už od začiatku volebného obdobia, keďže sledovať palec predsedníčky svojho klubu pani Laššákovej sa rýchlo naučili všetci. Ani opoziční poslanci sa veľmi nenadrú, čím nechcem povedať, že si k rozpočtu a balíčku nepovedia svoje, no šťavu to už mať nebude.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite