Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Sestra Hermana: Kávy a modlitieb nie je nikdy dosť

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Sestra Hermana z Kongregácie milosrdných sestier sv. Vincenta – Satmárok prežíva ako hovorkyňa Roku zasväteného života hektické časy. Koordinuje akcie, komunikuje s úradmi, médiami i rehoľami, bloguje a na webe .týždňa má videoblog.

Je to zvláštny rok, som stále v pohybe. Mám breviár v mobile, aby som sa mohla modliť aj na cestách po Slovensku. Učila som sa za pochodu. Prekvapil ma veľký záujem médií o nás a na druhej strane strach rehoľníkov, ktorí nechcú, aby sa o ich živote vedelo. Žiadni paparazzi nech sem nechodia, povedala mi jedna sestrička a ja som jej oponovala, vidíš, hnevá ťa, keď ti povedia mníška a ty ich nazývaš paparazzi – osvetu treba robiť oboma smermi. Trochu mi chýba to klasické rehoľné ustanie, ale viem, že je to len na rok. Aký kariérny rast ešte očakávam? Žiadny, to je u rehoľníkov perfektné! Ale som otvorená novým veciam. Prešla som celým Slovenskom, 16 rokov som učila, pred dvoma rokmi som bola v rómskej osade, teraz som v Bratislave, ochota ísť a urobiť aj to, na čo som sa necítila, ma učí pokore.

Rada chodím domov k rodičom, je tam veľká pohoda.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite