Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popcorn Jura Malíčka

.juraj Mravec .časopis .spoločnosť

Azda žiadny popkultúrny fenomén nie je tak spoľahlivo za zenitom, ako Nindža korytnačky. Zanovito si to odmietajú priznať a rok čo rok sa pripomínajú filmami, videohrami, komiksami, animovanými seriálmi, a okrem nostalgickej pamätníckej slzy už nedokážu z divákov vytisnúť žiadnu emóciu.

Azda žiadny popkultúrny fenomén nie je tak spoľahlivo za zenitom, ako Nindža korytnačky. Zanovito si to odmietajú priznať a rok čo rok sa pripomínajú filmami, videohrami, komiksami, animovanými seriálmi, a okrem nostalgickej pamätníckej slzy už nedokážu z divákov vytisnúť žiadnu emóciu.

Akoby aj mohli, štyri zmutované korytnačky pomenované po renesančných klasikoch, ktoré mentoruje prerastená krysa a ktoré medzi obojživelníkmi držia rekord v konzumovaní pizze?

Tú obrovskú mániu, ktorá v deväťdesiatych rokoch ako jedna z prvých naplno vtrhla aj k nám, do čerstvo slobodného postnormalizačného zamatového Československa spustil v USA v roku 1987 animovaný seriál pre odrastenejšie deti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite