Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hugo a Homer

.elena Akácsová .časopis .ostatné

Pred necelým mesiacom sa svetovými agentúrami a slovenským bulvárom prehnala správa, že Hugo Chávez zakázal vo Venezuele vysielať Simpsonovcov.

Pred necelým mesiacom sa svetovými agentúrami a slovenským bulvárom prehnala správa, že Hugo Chávez zakázal vo Venezuele vysielať Simpsonovcov.
V skutočnosti ho zakázala štátna telekomunikačná komisia a, ako inak, nielen tak svojvoľne, ona iba zodpovedne zareagovala na početné žiadosti nemenovaných pohoršených televíznych divákov, ktoré všetky prišli poštou komisii a, čuduj sa svete, ani jedna do Televen TV, ktorá seriál dlhodobo vysielala. Ako dôvod zrušenia komisia uviedla, že táto relácia nemá čo robiť každý deň v doobedňajšom televíznom vysielaní, pretože „jej posolstvo ide proti výchove chlapcov, dievčat a adolescentov“. Bulvár si zgustol najmä na informácii, že výchovne protichodná dysfunkčná rodinka Simpsonovcov bola promptne nahradená vyhovujúcejšími sporo odetými prsnatými kráskami zo seriálu Baywatch.

Keďže naše médiá sú už tradične nedôsledné, ohovoriť vedia, ale následné informácie uvádzajúce všetko na pravú mieru ich už nezaujímajú a ani Hugo ani Homer zatiaľ nemajú právo na odpoveď, rada by som vás iniciatívne informovala, že Simpsonovci sa už opäť vo Venezuele vysielajú, a to každú stredu o siedmej večer. Regulačná komisia tak zatvorila ústa všetkým štvavým ohováračom, ktorí by ju chceli podozrievať, že pod rúškom ochrany mládeže zakázala Simpsonovcov pre ich ideologickú nevhodnosť.
Komickou zhodou okolností sa táto záležitosť udiala v tom istom čase, ako náš parlament začalo obchádzať strašidlo zákona na ochranu mládeže, ktoré by rado ustanovilo aj Dozorný úrad na ochranu detí a mládeže. Ten by mal vytvárať zoznam médií a diel ohrozujúcich deti a mládež, rozhodovať o zápise do zoznamu a o vypustení zo zoznamu. Dokonca by mal viesť register podujatí a miest ohrozujúcich deti a mládež a v prípade nedodržiavania ustanovení na ochranu detí a mládeže podávať návrhy na sankčné opatrenia.
Dosť by ma zaujímalo, ako to chcú všetko obehnúť a koľko členov bude musieť mať taký úrad, ale ešte viac by ma zaujímalo, ako pred slovenskými dozorcami obstoja Simpsonovci a ako prsnaté krásky z Pobrežnej hliadky.

www.t-station.sk
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite