Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

FESTIVAL NOVÁ DRÁMA
PONDELOK – STREDA 12. – 14. MÁJ
Na niekoľkých divadelných scénach Bratislavy (A4, Astorka, Divadlo a.ha, Divadlo Aréna, Meteorit, SND, Štúdio 12) si môžu záujemcovia o inscenácie súčasnej domácej i zahraničnej drámy pozrieť množstvo zaujímavých predstavení v rámci festivalu Nová dráma. Presný harmonogram hier i sprievodných programov nájdete na www.novadrama.sk.

HUDBA LACO DECZI & CELULA NY
PONDELOK – PIATOK 12. – 16. MÁJ
Slovensko-americký džezmen Laco Deczi si ako darček k 70. narodeninám dal veľké turné. V rámci neho v pondelok zahrá so skupinou Celula NY v košickom divadle Thália, v utorok v martinskom kine Strojár, v  stredu v liptovskojánskom Kaštieli u Rudolfa, vo štvrtok v bratislavskom Klube Za zrkadlom a v piatok v prievidzskom Piano Clube.
 
HUDBA CLICHE, SAKO, SWAN BRIDE
ŠTVRTOK – PIATOK 15. – 16. MÁJ
Členovia skupiny Sako si vyhrnuli rukávy na tričkách a vybrali sa na jarnú koncertnú šnúru. Na väčšine koncertov s nimi hrajú kamaráti zo skupiny Cliché – napríklad vo štvrtok v Trnave a v piatok v Bratislave. Bratislavský koncert v kultúrnom priestore A4 bude mimoriadny aj preto, že zahrajú aj žilinskí šviháci Swan Bride.

TANEC KY-TIME
PIATOK – SOBOTA 16. – 17. MÁJ
Nové baletné predstavenie s názvom Ky-Time/Pocta Jiřímu Kyliánovi bude mať v piatok a v sobotu premiéru v SND v Bratislave. Autormi choreografií sú Jiří Kylián, Mário Radačovský a Lukáš Timulák, baletiť sa bude na hudbu Wolfganga Amadea Mozarta, Johanna Sebastiana  Bacha, Mauricea Ravela i Gustava Santaollalu.

FESTIVAL ČERVENÝ KAMEŇ 2008
PIATOK – SOBOTA 16. – 17. MÁJ
Na dvojdňový festival historického šermu na Hrade Červený Kameň sa chystajú početné bojovnícke družiny, lukostrelci, husári, kaukliari, hltači ohňa, tanečníci a tanečnice zo Slovenska, Česka i Maďarska. Chýbať nebudú ani kone, vozy, stredoveké remeslá či vatry, na ktorých sa bude určite dačo chutné opekať.

HUDBA BOBBY McFERRIN
SOBOTA 17. MÁJ
Bratislava po dvadsiatich rokoch opäť privíta amerického skladateľa, dirigenta a speváka Bobbyho McFerrina. Tento fenomenálny hudobník dokáže vždy čímsi prekvapiť a svojím nadšením vie strhnúť spoluúčinkujúcich i publikum k nadpriemerným výkonom. Nerobte si starosti, nejaké vstupenky sa hádam ešte nájdu...

HUDBA HOOVERPHONIC
SOBOTA 17. MÁJ
Belgická skupina Hooverphonic bola v minulosti jednou z ozdôb festivalu Pohoda v Trenčíne, a možno práve preto sa z jej koncertu stala jedna z „predpohodových“ akcií. Speváčka Geike Anaert a jej kolegovia prídu na scénu v bratislavskom Klube Za zrkadlom po premiére dokumentárneho filmu o vlaňajšej Pohode a po nich nastúpi DJ Jerboa.

VÝSTAVA NOC MÚZEÍ
SOBOTA 17. MÁJ
Už štvrtý ročník Noci múzeí a galérií sa tentoraz uskutoční v jeden deň na celom Slovensku. Tento rok sa do projektu zapojilo približne osemdesiat ustanovizní, ktoré budú mať v sobotu predĺžené otváracie hodiny a špeciálne zľavy a programy pre svojich návštevníkov. Úplný prehľad aktivít nájdete na www.muzeum.sk/nocmueziagalerii.

KINO OBČAN HAVEL
Celovečerný dokumentárny film režisérov Pavla Kouteckého a Miroslava Janka nazerá do zákulisia politických i súkromných drám prezidentského obdobia Václava Havla. Radi by ste vedeli, či politici za kulisami zostávajú sami? Utekajte do kina!
Občan Havel (ČR, 2007)
Réžia: Pavel Koutecký, Miroslav Janek

KINO TÚŽBA, OPATRNOSŤ
Režisér Ang Lee vie robiť filmy napínavé i vzrušujúce. Taký je vraj aj eroticky ladený špionážny triler, ktorého dej sa odohráva v roku 1942 v Šanghaji. Mladá odbojárka Wang má za úlohu zavraždiť kolaboranta, do ktorého sa však zamiluje...
Se, jie (USA/Čína/Taiwan/Hongkong, 2007)
Réžia: Ang Lee. Hrajú: Tony Leung Chiu Wai, Wei Tang, Joan Chen

KINO SPEED RACER
Andy a Larry Wachowskí, režiséri kultového Matrixu, sa tentoraz dali nahovoriť na akčný film z prostredia automobilových pretekov. Emile Hirsch hrá Speed Racera, talentovaného pretekára, ktorý dokáže vďaka počítačovej animácii neuveriteľné veci.
Speed Racer (USA, 2008)
Réžia: Andy & Larry Wachowski. Hrajú: Emile Hirsch, Susan Sarandon, John Goodman

KINO TAKÁ NORMÁLNA RODINKA
Filmový remake obľúbeného českého televízneho seriálu z konca 60. rokov 20. storočia sa podujal nakrútiť režisér Patrik Hartl. Niektorí tvrdia, že tento farebný film je krajší ako pôvodný čiernobiely – hlavné sú však, ako obyčajne, ľudské charaktery.
Taková normální rodinka (ČR, 2008)
Réžia: Patrik Hartl. Hrajú: Eva Holubová, Jiří Mádl, Ivana Chýlková, Marián Labuda
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite