Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

.do pozornosti(5. – 11. 5. 2008)

.do pozornosti
(5. – 11. 5. 2008)

VÝSTAVA BRATISLAVSKÉ KOSTOLY
UTOROK – NEDEĽA 6. – 11. MÁJ
V Galérii mesta Bratislava v Pálffyho paláci otvorili výstavu výtvarných diel, na ktorých sú zachytené historické podoby bratislavských kostolov. Kurátorka Jana Luková vybrala vyše päťdesiat diel z obdobia od 18. storočia do druhej polovice 20. storočia, ktoré zobrazujú premeny mesta a jeho sakrálnej architektúry v čase a priestore.

HUDBA SLÁVNI TALIANI
STREDA 7. MÁJ
V stredu si budú môcť fanúšikovia talianskej hudby vybrať jedno z dvoch veľkých mien. Prvá možnosť je ísť na koncert tenoristu Andreu Bocelliho do Steel Areny v Košiciach, druhou je  vystúpenie speváka, skladateľa a gitaristu Zucchera v bratislavskej Sibamac Aréne. Ďalšia  možnosť je otvoriť si fľašu kvalitného talianskeho vína.

BESEDA JIROUS – PLACÁK – VOKATÁ
STREDA 7. MÁJ
Uprostred týždňa sa v kníhkupectve Artforum na Kozej ulici zastaví zaujímavá kultúrna úderka z Česka – literáti Ivan Martin Jirous, prezývaný Magor, prozaik Petr Placák, nositeľ ceny Magnesia litera 2008 za knihu Fízl a pesničkárka Dáša Vokatá, známa spoluprácou s Karlom Krylom. Program moderuje Juraj Kušnierik.

HUDBA PSYCHIC TV
STREDA 7. MÁJ
V bratislavskom Randal clube sa okrem punkových, metalových, či ska kapiel občas zastaví aj nejaký zástupca elektronikou šmrncnutého undergroundu. Tentoraz to bude slávna britská konceptuálna kapela Psychic TV, ktorej líder Genesis P-Orridge ju vzkriesil už k tretej reinkarnácii. Súčasťou šou je i zaujímavá videoprojekcia.

HUDBA HANA HEGEROVÁ
ŠTVTOK – PIATOK 8. – 9. MÁJ
Počas druhého májového víkendu sa na jednu zo zriedkavých návštev Slovenska vyberie Hana Hegerová, prvá dáma českého i slovenského šansónu. Spolu so sprievodným orchestrom Petra Maláska si jej umenie budete môcť vychutnať vo štvrtok v Dome umenia v Piešťanoch a v piatok v Dome armády v Trenčíne.

HUDBA ŽIVÉ KVETY UNPLUGGED
PIATOK 9. MÁJ
Piešťanský Kursalon, najväčšia zachovaná budova z 19. storočia v meste, sa na začiatku 21. storočia zmenila na miesto kultúrnych kúr. V programe koncertov na mesiac máj je aj raritný koncert skupiny Živé kvety, ktorá návštevníkom tohto miesta zahrá netradičný koncert bez elektriny, ale možno s o to väčšou energiou.

HUDBA POULIČNÝ RAP
PIATOK 9. MÁJ
V bratislavskom Klube Za zrkadlom sa chystá prehliadka domáceho rapu. Mladú generáciu hip-hoperov zastúpia Moloch Vlavo, Korytnak, Heger a Neznámy páchateľ, ba prídu aj podunajskobiskupickí chalani Džukel a Doktor. Hosťami programu sú Muki zo Senca a Žužuleta s požičaným džezovým bubeníkom Štefanom Bugalom.

HUDBA APPENDIX + FRANK WINTER
PIATOK 9. MÁJ
Po krátkom turné v Prievidzi, Košiciach, Humennom a Banskej Bystrici sa rocková kapela Appendix vyskytne v sobotu večer v bratislavskom klube Hlava XXII. Ako hosť vystúpi Frank Winter, britský songwriter žijúci na Slovensku. Ak ste zvedaví na rozdiely medzi albumami a živými vystúpeniami oboch interpretov, nech sa páči!

DIVADLO PIARGY
NEDEĽA 11. MÁJ
Jedným z prvých predstavení festivalu Nová dráma budú Piargy v podaní Divadla Andreja Bagara v Nitre. Hru, naštudovanú režisérom Romanom Polákom na motívy poviedok Františka Švantnera, Margity Figuli a Dobroslava Chrobáka, dávajú v Novej budovej SND. Lyrizovaná próza môže na javisku získať nečakané rozmery...

KINO VENUŠA
Aj starnúť treba vedieť. Vo filme Venuša sa o tom presviedča hlavný hrdina Maurice v podaní Petera O\'Toola, ktorý sa zahľadí do netere svojho priateľa. Maurice chce presvedčiť Jessie, aby stála ako model pre študentov maliarstva a sám chce byť pritom.
Venus (VB, 2006)
Réžia: Roger Michell. Hrajú: Peter O´Tool, Leslie Phillips, Jodie Whittaker

KINO O RODIČOCH A DEŤOCH
Režisér „vážnych filmov“ Vladimír Michálek sa rozhodol nakrútiť netradičnú rodinnú komédiu. Film, koncipovaný ako prechádzka a dialóg otca, ktorého hrá Josef Somr, a syna v podaní Davida Novotného, ponúka nečakané prekvapenia.
O rodičích a dětech (ČR, 2008)
Réžia: Vladimír Michálek. Hrajú: David Novotný, Josef Somr, Zuzana Stivínová

KINO REPORTÉR V RINGU
A opäť rodina – športový komentátor Erik Kernan sa snaží oživiť zašlú legendu boxera Roberta Satterfielda, prezývaného „Champ“, z ktorého sa na staré kolená stal bezdomovec. Do toho sa však začínajú miešať jeho vlastné problémy s otcom...
Resurrecting The Champ (USA, 2007)
Réžia: Rod Lurie. Hrajú: Samuel L. Jackson, Josh Hartnett, Alan Alda
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite