Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Novinárske ceny aj pre .týždeň

.časopis .ostatné

Nadácia otvorenej spoločnosti vyhlásila víťazov štvrtého ročníka Novinárskej ceny. Dve ceny získal reportér .týždňa Andrej Bán. Denník Sme (spolu so serverom SME.sk) vyhral šesť kategórií, po jednej cene získali STV, JOJ, TA3, Slovenský rozhlas, denník Prešovský Korzár, košická TV NAŠA, týždenník Slovo a internetová stránka T-station.

Nadácia otvorenej spoločnosti vyhlásila víťazov štvrtého ročníka Novinárskej ceny. Dve ceny získal reportér .týždňa Andrej Bán. Denník Sme (spolu so serverom SME.sk) vyhral šesť kategórií, po jednej cene získali STV, JOJ, TA3, Slovenský rozhlas, denník Prešovský Korzár, košická TV NAŠA, týždenník Slovo a internetová stránka T-station.
V kategórii najlepšia reportáž v printových médiách, kde mal .týždeň dve nominácie, porota ocenila Andreja Bána za sériu reportáží o Balkáne ako aj za reportáž z Banskej Štiavnice Utrpenie Kalvárie. V kategórii najlepšia novinárska fotografia, kde bol jedným z favoritov aj náš fotograf Matúš Zajac, získal Andrej Bán cenu za sériu snímok o voľbách v Kosove. V kategórii najlepší rozhovor v printových médiách, v ktorej získali nominácie aj naši kolegovia Martin Hanus, Štefan Hríb, Jozef Majchrák a Eva Čobejová za sériu rozhovorov k prípadu Hedvigy Malinovej, si víťaznú cenu odniesol Karol Sudor zo SME. Cenu za najlepší regionálne publikovaný príspevok v printových médiách dostal Michal Frank z Prešovského Korzára. Kategoriu najlepší analyticko-investigatívny príspevok v printových médiách, v ktorej boli za články o Hedvige Malinovej nominovaní Martin Hanus, Štefan Hríb a Jozef Majchrák, vyhral za seriál článkov o škandalóznom prevode pôdy Marek Vagovič zo SME. Cenu za najlepší komentár v printových médiách si prevzal Tom Nicholson zo SME, v kategórii najlepší krátky publicistický príspevok, kde bol nominovaný aj náš spolupracovník Peter Schutz, zvíťazil Rado Ondřejíček z T-station. Kategóriu najlepší kreslený vtip, komiks, karikatúra vyhral Martin „Shooty“ Šútovec za sériu karikatúr  v SME. V kategórii najlepší článok publikovaný na blogu sa porotcom najviac páčila séria článkov Jozefa Drahovského o doprave, ktoré autor uverejňuje na stránke blog.sme.sk.
Redaktori elektronických médií mohli získať ceny v štyroch kategóriách. Za najlepšiu reportáž vyhlásila porota sériu príspevkov o arcibiskupovi Sokolovi a ŠtB od Martina Mózera z televízie JOJ. V kategórii najlepší rozhovor, beseda, diskusia získala cenu Petra Strižková z Slovenského rozhlasu za príspevky, mapujúce rôzne podoby homosexuálneho spolužitia. Cenu za najlepší regionálne odvysielaný príspevok získali Gabriel Kladek a Peter Konkoľ z TV NAŠA, cenu za najlepší analyticko-investigatívny príspevok získal Ivan Brada z STV.  
Okrem spomínaných boli udelené aj tri špeciálne ceny. Cenu otvorenej spoločnosti, kde boli za sériu článkov Maďari nominovaní aj redaktori .týždňa Andrej Bán, Eva Čobejová, Tomáš Gális a Jozef Majchrák, získal Vincent Štofaník z TA3 za príspevky Vodný svet I, II, III. Cenu Združenia vydavateľov periodickej tlače Slovenska, kde bol jedným z nominovaných aj Andrej Bán, si prevzal Marek Vagovič za články o prevode pôdy. Ocenenie za mimoriadny prínos k rozvoju súčasnej karikatúry na Slovensku dostal Ladislav Belica zo Slova.
.redakcia
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite